11 December 2018

Vanmorgen naar Hulsen tegen de plaatselijke Boys. Een wat lager geplaatst team maar dat is voor ons het gevaarlijkst. Ook nog 2 blessure gevallen en dan hebben ze ook nog nieuw kunstgras. We waren er al geen fan van en na vandaag helemaal niet meer. In de eerste helft schiet de bal wel vaak te ver door en lijkt het allemaal wat rommelig maar in de rust staan we door goals van Sertan en Sven tK met 0-2 voor waar het eigenlijk al 5 of 0-6 had moeten staan. Ff weer een peptalk dat we weer gretiger voor de goal moeten zijn want vandaag kunnen we bij meer scherpte voorin de dubbele cijfers zeker halen. We staan al een paar minuten op het veld als de Boys aan komen lopen en worden al wat koud maar zodra de scheids fluit grijpen we de Boys gelijk bij de strot en binnen de minuut staat Fabian op de hoek van de “16” en schiet fraai binnen. 0-3 en we gaan er maar voor zitten. 3 grote kansen worden om zeep geholpen en dan breekt 1 van de boys in het centrum van onze verdediging door omdat de bal zoveel snelheid meekrijgt door dat r*tgras dat ie zo door onze achterste linie doorsnijdt en hij alleen op onze gelegenheidskeeper Heywad afstoomt. Gelukkig is Miep op tijd terug om hem de weg af te snijden en samen lossen ze dit probleem ook alweer op.

Lucas schakelt de rechtsbuiten van de boys elke keer uit door lekker voor hem te gaan lopen zodat hij niet bij de bal kan en Marieke en Davy  hebben de rest in de achterzak maar mocht er wat doorkomen was daar Heywad die soms wat onwennig de bal benaderde want normaal mag de bal niet in de hand maar naarmate de wedstrijd vorderde zag je het vertrouwen in elkaar groeien en praten in het veld wil natuurlijk ook nog wel helpen. Na de speldenprikjes van de Boys geven we weer gas en op het middenveld staat Darren op een eiland, niemand in de buurt en als hij de bal krijgt is het in 1 keer naar voren en dan een mooie volley over alles en iedereen bij de Boys 0-4 prima doelpunt. Daarna verliest een aanvaller de bal en denkt laat het maar aan een ander over daar staan ze voor . Nee jonge jij verliest die bal zorg maar dat je hem weer krijgt was de boodschap van deze schrijver je doet het samen. Gelukkig waren ze achterin zoals gezegd bij de les waardoor de aanval werd gekraakt en de bal weer voor ons was maar dit wil ik niet weer zien! Bij een ingooi van Marieke meld Darren zich voor de bal die gelijk een spijtende pass geeft op de al lopende SVen tK  en goed afrond 5-0. Daarna worden er weer 3 grote kansen ( nee het hadden doelpunten moeten zijn ) om zeep geholpen. Sven tK krijgt een publiekswissel. Hij wil graag een hattrick maar wordt toch vervangen door Jort die na te zijn uitgerust na zijn vele loopwerk weer fris de wei in kon. Hoshiar speelt vanaf rechts de mee ingelopen Darren aan en die maakt met een prachtige lob de 0-6. Jort omspeelt 2 man en lobt de bal naar Ismail die af kan drukken maar de bal stuitert nauwelijks op op dit “gras” en rolt zo onder hem door.

Door dit zo momenten ben je toch wel blij met ouderwets gras. Zo gebeurt het vaker vandaag dat de bal doorschiet of dood blijft liggen waar hij op moet stuiten maar we moeten het er mee doen. lag het alleen aan het “gras”? Nee de wil om te scoren was er zeker wel maar de makkelijkste kansen werden om zeep geholpen waar de lastiger kansen allemaal fraai werden verzilverd. Het slotakkoord was weer voor Darren die over links uitbrak en met een fraaie schuiver in de lange hoek de bal net achter de paal in het net deponeerde. Zo zie ik ze persoonlijk graag. 0-7 en de scheids vond het welletjes. Na de wedstrijd nog even een wedstrijd bespreking maar wat er gezegd zou worden wisten ze zelf ook al wel: een zeer verdiende overwinning weer maar wat deden we onszelf ook weer tekort. Het is ook nooit goed hé met die leiders!

Volgende week weer.