25 March 2019

De eerste activiteit van 2019 zit er weer op! De organisatie was in handen van het Dartteam De Jong Ones en wederom is het uitgelopen tot een groot succes! Inmiddels al voor de 17e jaargang wordt er een darttoernooi georganiseerd. De laatste jaren standaard gehouden in het eerste weekend van januari.

Vrijdag de singels. Dit jaar met 25 deelnemers een mooie groep "fanatieke" darters. De strijd om plaats drie en vier ging tussen Hennie Ruiter en Arno ter Haar. De ervaring van Hennie gaf de doorslag en hij wist deze strijd te winnen. Arno had wel de hoogste finish met 101. De finale ging tussen Kevin Vrielink, de winnaar van vorig jaar, en de man in vorm, good old Han Zwoferink. Kevin wist de favorietenrol waar te maken en won dus voor de tweede keer achtereen het toernooi.

Zaterdag stond het koppeltoernooi gepland. Als vanouds een super gezellig toernooi met een hoog ons kent ons gehalte. De indeling was vol met 42 koppels. Op zeven dartbanen werden de poules afgewerkt. Door de nieuwe baan indeling was het een gezellige maar overzichtelijke drukte. Na de poules de knockout rondes. De beste drie van iedere poule gingen naar de winnaarsronde en de nummers 4-5-6 naar de verliezersronde. Onder supervisie van wedstrijdleider Sander Teunissen werd alles in goede banen geleid. De spanning, maar zeker ook de sfeer liepen soms hoog op. De hoogste uitgooi van de dag was voor John Tijink met 111. De strijd om plaats 3/4 ging tussen de gebroeders. Die van Spoolders moesten hier uiteindelijk buigen voor de Nijzinks. De finale was van hoogstaand niveau. Erik en Arno ter Haar wisten deze met 3-1 te winnen van Evan Aalderink & Ronny Nijland. Erik wist ook nog 2x 180 te gooien.

In de winnaarspoule was de derde plaats voor Gerben Paalman & Arjan Meulekolk. De finale was een kopie van afgelopen jaar. En ook nu een close finish. Met 3-2 was het duo Michel Bruggink & Pieter Hoekstra weer net te sterk voor Martijn Schottert & Ronald Brinkman. Ook in deze finale een 180 op naam van Ronald.

Om 21.30 uur einde oefening en een grote glimlach bij de organisatie. Wederom in alle opzichten een geweldig geslaagd weekend voor Sportclub!

Dank aan iedereen die zich heeft ingezet voor dit weekend!