19 April 2019

Sportclub kan vandaag - in tegenstelling tot RKSV - beschikken over een volledige selectie. De meeste mensen zijn fit en heel en dus viel er wat te kiezen voor de coaches van 1 en 2. RKSV daarentegen moet enkele belangrijke spelers missen en mist daardoor de basisspelers op het middenveld. De bal is echter rond en dus maken we straks na 90 minuten de balans op.

Om 14:30 uur fluit de scheidsrechter voor de eerste maal en al vlot komt RKSV op voorsprong. De verdediging van Sportclub ging hierbij opzichtig in de fout en dat gaf RKSV een buitenkans. De bal kon strak voor de doelman langs worden voorgegeven en vanaf links eenvoudig worden ingetikt door de aankomende RKSV speler. RKSV speelt veelvuldig de lange bal op Blokhorst en is daarmee gevaarlijk, maar deze weet niet te profiteren. Niet veel later is het Marthijn Schottert die de gelijkmaker scoort. In de 26e minuut is het Jordy Schreurs die een doorkopbal van Marco Stegeman binnen schiet. In de 37e minuut is het Marco die de uitgekomen doelman van RKSV weet te omspelen en te scoren.

De tweede helft kenmerkt zich vooral door slecht spel en veel overtredingen. Met de wind in de rug zoekt RKSV nog vaker Blokhorst met de lange bal. Matthijs Tempert doet echter prima werk in de mandekking en weet menig aanval te stoppen. RKSV heeft aan de andere kant handen en voeten nodig om Sportclub tegen te houden. Een overtreding van RKSV op de op rechts doorgebroken Marco leidt tot enige ophef. In eerste instantie toont de scheids geel, laat vervolgens zijn kaarten vallen en toont daarna de rode. Dat leidt tot de nodige commotie, maar na enige tijd blijkt geel de juiste kleur en kan het spel verder. RKSV weet de bal uit een voorzet nog in het doel te koppen, maar dit punt wordt resoluut afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant is het Sportclub die enkele malen dicht bij een punt is, maar ook die komen niet dichterbij dan de lat.

En zo eindigt de eerste derby van 2019 in terechte winst voor Sportclub.