17 September 2019

Sportclub speelt vanochtend een thuiswedstrijd tegen DES uit Nijverdal. Een team dat op het oog wat ouder is, want gemiddeld genomen een slag groter dan onze mannen, en - niet onbelangrijk -  in de eerste seizoenshelft de tweede plek behaalde in de tweede klasse. Wij verwachten dus een sterke tegenstander en dus moeten onze jongens aan de bak. Iets dat ze zelf niet lijken te beseffen en dat leidt ertoe dat ze al vlot onder druk staan.

De eerste tien minuten heeft Sportclub het moeilijk. DES komt met hun snelle voorhoede direct al tot een aantal kansen. Onze keeper kan nog een paar keer goed ingrijpen, maar kan niet voorkomen dat we op een 0-1 achterstand komen. Niet veel later valt ook de 0-2 binnen.

Dat betekent echter niet dat Sportclub het erbij laat zitten. Om een dikke nederlaag te voorkomen vecht Sportclub zich terug in de wedstrijd. Dat vergt inzet en kracht en levert enkele blessures op. Iets dat vooral ten koste gaat van de aanvalssnelheid. Toch weten ze met vereende krachten meer grip te krijgen op de wedstrijd en enkele mogelijkheden te creëren. Vlak voor rust wordt die inzet beloond. Sportclub maakt de aansluitingstreffer met een rake kopbal uit een hoekschop. Ruststand 1-2.

In de tweede helft wisselen we nogmaals en gaan op zoek naar de 2-2. Het voetbal wordt er niet beter op, maar er wordt wel hard gewerkt. We creëren nog een aantal kansen, die helaas niet tot een punt leiden. Aan de andere kant valt het doelpunt helaas wel. En, nog geen minuut later, weet DES opnieuw het net te vinden. 1-4. Sportclub geeft nog steeds niet op en niet veel later weten ze de eindstand 2-4 op het bord te zetten.

Al met al een verdiende overwinning voor DES, maar we hebben als team hard gewerkt voor een goed resultaat. Volgende week spelen we in Nijverdal. Dan gaan we proberen de punten bij SVVN te pakken.