15 July 2019

Vandaag stond de wedstrijd tussen Sportclub 1 en EFC PW 1885 1 op het programma. Prins Willem uit Enschede staat momenteel 2e in de competitie en dus zou het een moeilijke wedstrijd gaan worden. Bovendien stond er een aantal basisspelers langs de lijn en na de warming up was de eerste wissel ook duidelijk. Sportclub stond daarmee al achter voordat de wedstrijd begonnen was.

Dat het een moeilijke wedstrijd werd, werd gaande de wedstrijd steeds duidelijker. En aan het einde van de wedstrijd was het verschil evenwel duidelijk. PW was de betere ploeg en won met 0-3. Dat zegt echter weinig over de wijze waarop dat resultaat tot stand kwam. 

Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen de eerste druppels te vallen en hoe verder de wedstrijd vorderde hoe harder de druppels naar beneden kwamen. Het door de regen van afgelopen week zwaar geworden veld, kreeg het zwaar te verduren en werd alsmaar zwaarder te bespelen. In de tweede helft viel een hoge bal als een plofbal dood op het drassige veld. En echt lekker rollen wilde die op het omgeploegde terrein ook niet.

Iets dat op zichzelf in het voordeel was van Sportclub. Het zware veld remde het spel van PW af en conditioneel kon Sportclub de strijd blijven aangaan. Sportclub had zelfs enkele grote kansen om gelijk of voor te komen, maar verzuimde die te verzilveren. Tijs Theijink schoot hoog over en de intikker van Marco Stegeman weigerde het doel in te rollen. De bal bleef door de modder op de doellijn liggen en kon daarom eenvoudig worden weggewerkt door PW. Aan de andere kant lukte het wel, al leek het enkele malen buitenspel.

Geen van beide teams kwam door het veld en de wind, regen, hagel en onweer in het eigen spel, maar voor het toch aanwezige publiek, dat een beschutte plek had gevonden op de tribune, was het bij tijd en wijle wel een vermakelijke partij om te zien. Zo nu en dan een buik- of rugschuiver, regelmatig een uitglijder of buiteling en soms een potje modderworstelen. De cameraman op de steiger tegenover de tribune kon op tijd beneden komen alvorens de stellage omver werd geblazen. Een vlaggenmast verloor de strijd van de elementen en knakte. Er viel met andere woorden genoeg te zien en dus was de sfeer bij het publiek er niet minder om.

Een bijzondere wedstrijd dus met een hele normale uitslag. Volgende week, in de derby tegen Rijssen Vooruit - ten minste als het veld aldaar het toelaat - zullen we zien of de shirts weer wit te krijgen waren. Vanaf deze plek succes gewenst met de was.