19 April 2019

Op deze inhaaldag spelen wij onze wedstrijd tegen v.v. Holten 2 en wel op het veld het verst weg is van de kantine, zodat enkelen in de rust de thee laten voor wat die is. Op de andere velden wordt namelijk het Talenten Jeugdtoernooi gespeeld en dat betekent dat wij onze talenten op het achterste veld mogen laten zien tegen een team, waarvan de vorige keer thuis met 2-3 werd verloren en dat momenteel in de subtop staat. Omdat ook het eerste vrij is, gaan Dirk en Damir mee. Van het 3e komt Justin de gelederen versterken en bij het ballenpoortje nemen we ook Milan van de JO15 mee, zodat we alles bij elkaar 12 man hebben, waarvan er ten minste 1 min of meer geblesseerd is. En omdat het eerste niet speelt, hebben we zelfs een verzorger, en enkele toeschouwers, waarvoor het in de zon prima uit te houden is.

Na de aftrap is het direct duidelijk dat we de meegenomen versterking hard nodig hebben. Met name de rappe rechtsbuiten bezorgt onze verdediging veel werk. En niet alleen vanaf rechts. Na weer zo'n snelle aanval krijgt hij op links de bal en opent de score. 1-0. Sportclub had met alle andere spelers in het begin moeite elkaar te vinden, maar weet zo nu en dan gevaarlijk te worden. Alleen dan blijkt het vizier niet scherp te staan, zodat de knal groene clini clown in het doel niet echt wordt getest. Als de centrale middenvelder van Holten tegen het einde van de eerste helft het veld moet verlaten voor natrappen van de alom tegenwoordige en sleurende Damir ontstaan er meer kansen, maar helaas geen scores. Vooral Van de Wurp werd bijkans gek van zichzelf van alle missers.

Na de thee, althans voor de meesten, is Sportclub sterker en dringt aan. Men weet elkaar beter te vinden en bouwt druk op. En dan, na een minuut of 5, is het eindelijk raak. Marnix scoort op aangeven van Milan. Midden voor het doel krijgt hij de bal mee, weet de uitkomende en vervelend goed keepende clini clown te omspelen en scoort de gelijkmaker. 1-1. En een minuut of 10 later is het opnieuw raak. Nadat Milan 2 keer het doel onder vuur kan nemen, komt de bal bij de tweede paal voor de voeten van Van de Wurp. En van zo dichtbij weet ook hij vandaag de bal tussen de palen te krijgen. 1-2. Damir spoort allen nog eens aan om voor de 1-3 te gaan en de wedstrijd te beslissen. Dat is blijkbaar voor de scheids het signaal om een bepalende rol op te eisen.

Een schwalbe, zonder contact met enige speler, wordt door de scheids vanaf de middellijn gepromoveerd tot strafschop. De op zich zelf goed genomen penalty wordt door Ronnie Nijland gestopt. Hierdoor gesterkt gaat Sportclub opnieuw op zoek naar de derde treffer. Die komt er niet, maar wel een tweede strafschop voor Holten. Ook dit keer was er niets aan de hand, maar ook dit keer ging de bal na deze fopduik op de stip en dit keer is het wel raak. 2-2. En dan is het tijd en krijgt Sportclub, na een goede wedstrijd, niet wat het verdiende.