19 April 2019

Het zag er lekker uit vanmorgen. Niet te koud en droog en de koppies stonden ook al goed. Als we deze winnen staan we bovenaan! Nou Nou, temperden we de vreugde vast wat want al winnen we met 100-0 blijven we derde en we moeten eerst maar eens zien te winnen!

De tegenstander was dus koploper SVZW , de zwaluwen uit Wierden. Ook voor de leiders een spannend potje want nu kun je laten zien hoe je ervoor staat en of je aanhaakt of afhaakt.

De jeugd en scheids op het hoofdveld hadden het daar ook naar de zin want ze wilden maar niet stoppen met voetballen. De zwaluwen begonnen al onrustig uit te vliegen maar toen kwam het moment dat we de wei in mochten! De zwaluwen stonden op kop dus verwachtten we vliegensvlugge start van de zwaluwen en dat probeerden ze ook wel maar onze keeper Daan B liet duidelijk blijken wie er de baas was achterin. De 2 ballen die in de buurt kwamen pakte hij gedecideerd in de handen. Wij waren ook al 2 keer uitgevlogen maar de zwaluwen hadden ook een keeper die zijn mannetje stond en zodoende ging het begin mooi gelijk op en zou het voor ons ook niet makkelijk worden.

Tot in de 12e minuut Daan T ijverig als hij is de bal eerst verkeerd raakt en iets naar de buitenkant “16” stuurt, er zelf weer achtereen gaat en met buitenkant rechts de bal over de keeper lobt 1-0. Daarna golft het spel op en neer maar Daan B (het schijnt dat hij al wordt gevolgd door een ander team) en die keeper van de zwaluwen doen waar ze voor staan. De laatste weet zelfs een  levensgrote kans van Daan T onschadelijk te maken. Hij zal zich nu nog afvragen hoe maar hij deed het!

Als Suus de bal op goal schiet wordt het schot geblokt maar die vogels krijgen de bal niet weg en na wat gehotseknots (leuk woord) schiet Swen tB de bal hoog in het dak van het doel. 2-0 .

De zwaluwen probeerden er wel uit te komen maar wederom was het bij ons achterin de felheid en bereidheid om voor elkaar te ballen die bepaalde dat we nauwelijks in de problemen kwamen en de weg naar voren was middels vele ingooien en vrij trappen gauw gevonden. We schoten zelf ook niet meer met scherp en dat kon ons de 2e helft nog wel eens de das om gaan doen. Voor nu was het rust en na de complimenten was het tijd voor de 2e helft waarin zoals verwacht die vogels er met snelle uitbraken probeerden uit te komen. Dat lukte in zoverre dat onze verdedigers wel mee konden komen en rustig konden uitverdedigen  maar ook met name Daan B weer erg attent keepte en alle ballen opeiste ( deze leider zag al dat het goed kwam vandaag ). Na 10 minuten vliegen wij wat meer uit en na een goede aanval die begon bij Miep die rustig naar voren speelde op Jort, Jort naar Heywad, Heywad weer naar Jort, Jort naar Suus , “BOEM” schot helaas tot corner verwerkt en die wordt door Daan T die weer erg goed bezig is in de “16” tegen de touwen geschoten. 3-0. Suus krijgt eindelijk ballen haar kant opgestuurd en vliegt als een vogel zo vrij aan haar favoriete rechterkant en houd 3 van die vogels zo erg bezig dat er soms 2 man van ons vrij voor de goal staat maar de bal ze helaas niet vind. Als het niet goedschiks kan denkt Suus : ik haal de bal op,  zet 2 spelers opzij en sprint naar de goal, eerst nog ff langs die 2 andere mannetjes en schiet dan. En zo geschiedde. Knap gedaan. 4-0

Dan doen die vogels wat terug door een vrije trap in de “16” te pompen en als de bal door 8 benen is aangeraakt en door 6 andere benen is gegaan valt ie voor een speler van de zwaluwen en die drukt af 4-1. Niets aan te doen en gewoon weer doorgaan. Dat proberen we ook wel maar je zag dat sommige spelers de tong op het leer hadden maar bleven knokken. De zwaluwen geloofden het ook wel en we kregen al complimenten van hun leiders maar Daan T had nog het slotakkoord. Na wat gerommel in de “16 “van de Zwaluwen schiet een speler van hun de bal tegen hun keeper die krijgt hem hard tegen zich aan en de bal rolt terug waar Daan zijn 3e van de ochtend van maakte en er dus 5-1 op het scorebord stond. Daarna werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en konden de leiders vol trots het strijdveld overzien en zeggen dat het goed was!! Allemaal!