25 June 2019

Sportclub treedt vandaag opnieuw aan tegen een team van de buren en dit keer is het 14e de tegenpartij. Sportclub speelt dit jaar leuke, spannende wedstrijden, maar trekt daarbij vaak net aan het kortste eind. Het gevolg is dat Sportclub in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert. Echter, de tegenstander van vandaag doet het slechter. Die staan redelijk strak onderaan. De redelijke verwachting is vandaag dan ook dat we kunnen winnen. Risicofactor is de kleine selectie. Opnieuw hebben we maar 2 wissels en dat kan ons tegen het einde van de wedstrijd lelijk opbreken.

Om 12.30u kunnen alle bespiegelingen bij het groot vuil, want dan fluit de scheids voor het eerst en moeten de mensen in hen veld het gaan doen. En dat begint voor Sportclub voorspoedig. Na een eerste probeersel is het in de tweede aanval direct raak. In de 9e minuut krijgt Khybar de bal op links mee. Hij passeert zijn directe tegenstander en schiet de bal fraai binnen in de korte hoek. 1-0

Daarna is het de beurt aan Jasper. Na enige weken uitgevallen te zijn geweest, kon hij vandaag voor het eerst weer meedoen en liet zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. In de 22e minuut wordt ook hij op links de diepte ingestuurd. De verdediging kan het niet bijhouden en oog in oog met de doelman plaatst hij de bal ook netjes in de verre hoek. 2-0.

Hoewel Sportclub nog enkele goede kansen had, werd er tot aan de rust niet meer gescoord.

Na de rust waren nagenoeg alle toeschouwers te laat terug van de koffie voor het derde doelpunt. De inmiddels in het team gekomen Milan had zijn eerste van de dag er in gelegd op aangeven van Marnix. 3-0. Na een half uur spelen is het opnieuw raak. Jasper wordt voor de zoveelste maal diep gestuurd. Hij achterhaalt de bal op de achterlijn en ziet Milan midden voor het doel volledig vrijlopen. Een voorzet op maat wordt netjes afgerond in de rechterhoek van het doel. 4-0

6 Minuten later is het opnieuw raak. Het is opnieuw Jasper die er op links langsgaat en de bal opnieuw op Milan speelt. In plaats van te schieten tikt de bal door naar de inkomende Marnix die het karwei afmaakt en binnenschiet. 5-0

En dan is de wedstrijd onverwacht en enkele minuten voor tijd afgelopen. De reden daarvoor is een blessurebehandeling bij Excelsior. Om de eer te redden zet Excelsior de opbouw van Sportclub onder druk. Een stevige terugspeelbal wordt door doelman Ronnie vol op de pantoffel genomen. De knal raakt de inkomende speler van Excelsior vanaf korte afstand op de verkeerde plaats. En dat is na enkele minuten de aanleiding de wedstrijd te stoppen.

Sportclub boekt hiermee een fraaie overwinning, waarbij opvalt dat de verdediging zoals gewoonlijk lekker door bikkelt en weinig weggeeft en de aanval vandaag een mooie dag had.