15 July 2019

2 weken geen wedstrijd gespeeld en het was al redelijk warm vanmorgen: de voortekenen waren niet denderend en dan moet je naar GFC waar het op de één of andere manier altijd lastig is. Zo ook het begin van vandaag dus. We stonden nog te genieten van het warme weer en de heenreis of de eerste spelers van GFC stonden al in onze 16. Gelukkig was Daan weer erg attent en haalde met gevaar voor eigen lijf de bal voor de voeten van een GFCér weg. Zouden we er wakker van liggen? Nee hoor, er mogen er weer 2 zo doorlopen omdat de buitenspelval niet helemaal correct wordt aangepakt. Wederom hield Daan ons op de been. Dan na een minuut of 10 iets dat op voetbal lijkt van onze kanten zowaar lost Sertan een schot laag over de grond en die stuiterd zo over de keeper van GFC die al op de grond lag te wachten heen en verdwijnt in het doel 0-1. Tegen de verhouding in maar: Who cares. 

Nou GFC dus en die schakelen een tandje bij en blijven gevaarlijk snel over onze vleugels opstomen waardoor er zelfs even sprake is van druk op ons. Gelukkig staat het vizier niet al te scherp bij GFC want de gelijkmaker leek op weg ware het niet dat Hoshiar op de rand van onze 16 de bal oppikt en aan de wandel gaat. Hij schudt 2 spelers van zich af en zet een derde opzij en geeft een leep passje op Suus, Boem 0-2. Onze back Tim moet noodgedwongen het veld verlaten en bij de eerste de beste corner van GFC kijken we weer hoe de bal ons doel in zeilt. AAAAAAAHHHHHHHH 1-2 dus. Onze andere back Marieke moet er dan noodgedwongen ook nog eens uit waardoor we op een aantal plekken andere poppetjes hebben staan. Waar eerder nog weleens gemopperd werd bij deze wisselingen bleef het nu kalm en werd er gelijk fanatiek gejaagd op de bal en dat resulteerde op slag van rust in de 1-3 van Daan T die de bal keurig in de voeten kreeg van Sertan  en de bal hard in het dak van het doel schoot. Toch ontbrak het aan rust in het spel. Te snel happen en de bal huizehoog via de knie ergens heen knallen en met name de bal aanname was erg lastig voor de rust. Hier even op gehamerd maar ze wisten het zelf ook al wel. Nou nog wat mee doen. Na de rust was GFC weer wat feller en de roep om peper werd steeds harder. Of ze het hoorden betwijfel ik maar als bij een corner van ons Swen t B de bal hard in de goal schiet 1-4 dus! komt er wat los en wordt het voetbal gezocht door iedereen en gevonden!

Daan T bleek een plaag voor zijn directe tegenstander die 2 keer zo groot en gezet was, maar hij wilde niet wijken en kon verassend vaak doorstomen richting het doel van GFC. Het eerste schot werd gekraakt en de daarop volgende corner leverde niets op maar zijn  2e passeer actie was al fraai en zijn pass op Ismail ook en zijn actie op de hoek van de 16 mocht er ook al zijn. Bal aannemen wegdraaien en schieten in de lange hoek. Keeper kansloos. Prachtgoal 1-5

De 1-6 was bijna identiek ware het niet dat nu de actie van Daan T nog fraaier was dan het doelpunt van wederom Ismail. Daan T  zijn directe tegenstander slaapt slecht aankomende nacht denk ik. Achterin blijven we ook scherp en zitten fel erop. Tuurlijk krijgt GFC mogelijkheden maar achterin lieten ze zien niets zonder slag of stoot weg te geven. Ons middenveld zag steeds meer de openingen en we bleven vol gas geven. Miep gooit zich vol overgave voor de bal, controleert hem met de ( sorry maar het is zo ) borst ( heet bij een man toch ook zo!) en dribbelt door het middenveld naar voren om de bal via de ingelopen Hoshiar bij Suus in te leveren en die geeft werkelijk een schitterende pass bijna “over de hele” naar Daan T die aanneemt,  kijkt en schiet 1-7. GFC probeert via vrije trappen nog wat terug te doen maar Daan B zet de muur zo goed neer dat ze geen gevaar vormen. Suus daarentegen wordt weer weggestuurd over rechts en knijpt goed naar binnen en bediend wederom Daan T die wederom scoort 1-8.

Na een onrustige eerste helft en het begin van de 2e helft was het laatste halve uur het voetbal wat we graag zien. De mouwen opgestroopt en elkaar de bal gunnen werkt beter dan achteloos achterover leunen en zelf alles willen doen. Het resulteerde vandaag weer in 8 doelpunten en een goede sfeer in de kleedkamer.

Donderdag weer!