14 October 2019

Zaterdag 21 september is de start van de competitie. Alle bekerwedstrijden gingen we met een kleine nederlaag van het veld en vandaag hebben we ook te maken met een op papier sterke tegenstander. De Zweef heeft namelijk alle bekerwedstrijden gewonnen. We zijn dus gewaarschuwd.

Daar staat tegenover dat we aan de vorige wedstrijd tegen De Zweef goede herinneringen hebben overgehouden. Vorig seizoen begon hier de zegereeks, waaraan geen einde leek te komen. Dit keer is het de eerste wedstrijd van het seizoen en, als het gaat zoals de vorige keer, dan worden we kampioen. Gekheid natuurlijk, want dit is een nieuwe competitie.

(vervolg onder de foto)

Het eerste kwartier heeft Sportclub het betere van het spel. Echte kansen waren er nog niet. We schoten wel een paar keer op doel, maar gevaarlijk werd het niet. In de loop van de eerste helft werd de Zweef steeds sterker en drong ons terug op onze eigen helft. Echter, ook de Zweef kreeg geen kans om te scoren. Vlak voor rust, na een onderschepping op het middenveld, schoten wij op doel. De bal werd niet goed verwerkt door hun keeper en van dichtbij maakten we de 0-1.

De tweede helft wilden we fel starten om de punten mee naar Rijssen te nemen. Vanaf de aftrap hadden wij het initiatief en gingen op zoek naar de 0-2. Niet veel later, na een voorzet van de linkerkant, hadden we de 0-2 in het netje liggen. De bal werd bij de 2e paal ingeschoten. Daarna zakten we weer iets terug en het was de Zweef dat op zoek ging naar een doelpunt. Vanuit een afschotschot viel dan ook de 1-2 binnen. De spanning was terug in de wedstrijd. We bleven voetballen en onderschepten de bal achterin. De bal werd direct bij het middenveld ingeleverd en direct doorgespeeld na onze spits. Hij speelde de laatste man uit en knalde de 1-3 binnen.

(vervolg onder de foto)

De Zweef ging nu alles of niets spelen om toch een punt over te houden. Bij ons knokte iedereen voor elkaar en behaalde zo met elkaar een goed resultaat. De 2-3 viel vlak voor het einde nog binnen, maar niet veel later floot de uitstekende scheidsrechter voor het eindsignaal. Knap gedaan jongens!  Hard gewerkt, geen gezeur en positief gebleven. De eerste overwinning van het seizoen is binnen.

Volgende week thuis om 10.45u tegen Broekland op zoek naar weer drie punten.