25 June 2019

Ons A1 in het seizoen 1970 – 1971.

1971 1972 A1

Staand: Joh.ter Harmsel, Maarten Visser, Henk Dangremond, Mosje Schreurs, Willem Bargmans, Henk Keizer, Berend Kreijkes.
Onder: J.Schutte, Gerrit Pijffers, Gerrit Nijsink, Gerrit Nijland Bootnjan), Jan Jansen

Dit elftal met veel legendarische sportclub figuren in de gelederen deed het voortreffelijk in de competitie. Johan ter Harmsel (’t Hilgje) was met zijn familie net terug gekeerd uit Haarlem waar ze met hun schildersbedrijf een grote klus hadden. Ze bivakkeerden in die klus periode gedurende meer dan een jaar in een caravan. Johan werd gelijk aanvoerder. Berend Kreykes was net overgekomen van de A junioren van RV tegelijkertijd met Bert Wilmink van Excelsior. Beiden waren linksback en woonden later beiden aan de Arend Baanstraat. Wilmink speelde in het 1e, dat toen voor het eerst promoveerde van de TVB naar de 4e klas KNVB, maar hij brak halverwege de competitie zijn been waardoor Berend opgeroepen werd voor het 1e. Voor dit jeugd elftal was dit een behoorlijke aderlating. Geike van Bootnjan staat hier op doel maar speelde toch beter als linksbuiten. Henkie Dangremond was een zoon van Hendrieks van de Tuute (fanatiek Sportclub lid, die met allerlei acties theedoeken verkoop met kleine gaatjes, tulpen bollen, prullaria van koper e.d., steeds weer veel geld in het laadje bracht).

Over Henk werd vaak gezegd dat men beter een extra bal bij in het veld kon brengen speciaal voor hem, door zijn individuele spel. Maarten Visser was een zoon van politie agent Visser (Kontje) die bij de overgang van de Mors naar het Sportpark de Koerbelt in het bestuur zat. Dit bestuur zat toen op een dood spoor want men kreeg de bouw van de kleedkamers niet rond door eigen leden. Met Dokter Oosthoek erbij ging het toen in een keer weer crescendo. Gerrit Nijsink ook wel Geike van ’n Boomleuper genoemd, was  een verdediger die nooit opgaf en waar je dus gewoon 3 langs moest om bij het Sportclub doel te komen.