Sportclub 2 wint thuis van Markelo

Gepubliceerd op: zondag 9 februari 2020
Opnieuw winst voor Sportclub 2

Zaterdag 8 februari, de thuiswedstrijd tegen Markelo staat op het programma. Wederom een team dat niet hoog op de ranglijst staat. Vooraf aan de wedstrijd was het nog even drama om een compleet team op de grasmat te krijgen maar uiteindelijk hebben we 13 man om de wedstrijd te beginnen. Wederom dank aan de gastspelers en ditmaal Daan Bouwhuis, Marcel Dangremond en Marnix van Rijk.

Half 1 fluit scheidsrechter Martijn Bruins voor het begin van de wedstrijd. Direct vanaf de eerste minuut zitten we er bovenop en dit resulteert in de 4e minuut op een 1-0 voorsprong. Marnix geeft een assist op Aman en die kan op zijn beurt de bal binnentikken. Aan 1 doelpunt heeft Aman niet genoeg want in de 8e minuut heeft hij zijn 2e doelpunt er in liggen. Mert geeft een bal van achteruit en deze komt bij Aman terecht. In eerste instantie lijkt hij de bal te verspelen maar hij herpakt zich en kan de bal voor de 2e keer in het netje schuiven. Of het niet mooier kan is er in de 12e minuut al een voorsprong van 3-0 op het scorebord te zien. Wederom wordt Aman weggestuurd en ditmaal door William. Aman blijft rustig en tikt zijn 3e van de dag binnen. Een mooie hattrick achter zijn naam.

De marge wordt nog groter wanneer er in de 23e minuut een vrije trap genomen mag worden op een afstand can ongeveer 18 meter. Dirk en Gerjan nemen plaats achter de bal. Iedereen denk dat Dirk hem gaat nemen maar tot onze verbazing neemt Gerjan een aanloopje richting de bal. En mensen, je gaat het niet geloven als je er niet bij was. De bal gaat heel soepel van zijn rechtervoet en krult heel mooi richting het doel. De keeper is kansloos en de bal gaat wonderschoon in de linker kruising. Prachtig doelpunt.

Het laatste doelpunt van de eerste helft komt op naam van Marcel 'de Bloase' Dangremond. Aman heeft wel genoeg gescoord en gunt een ander ook een doelpunt. Hij geeft een balletje breed op Marcel en die kan op zijn beurt de bal in het netje werken. We gaan rusten met een 5-0 voorsprong.

De tweede helft was, in tegenstelling tot de eerste helft, echt dramatisch. Het goede voetbal van de eerste helft wordt totaal niet doorgezet in de tweede helft. In de 60e minuut krijgt Markelo de bal rondom het 16 meter gebied van Sportclub. Sportclub verdedigt erg slecht waardoor Markelo de 5-1 op het scorebord kan zetten. Dit zet Sportclub weer even op scherp en in de 63e minuut is het Daan die Matthijs Haarman weg stuurt richting het doel van Markelo. Normaal heeft hij aardig wat kansen nodig om te scoren maar ditmaal schuift hij de bal heel netjes in de korte hoek achter de keeper.

Sportclub lijkt het wel welletjes te vinden zo en dit is te zien in de rest van de tweede helft. Erg slecht voetbal en veel balverlies. In de 70e minuut wordt er nog een tweede tegendoelpunt geïncasseerd en daarmee wordt de eindstand op 6-2 gezet.

Na de wedstrijd zien we dat SV Rijssen ons goed helpt door te winnen van Enter Vooruit. Hierdoor komen we 3 punten voor op Enter Vooruit en mogen we voor ongeveer twee uurtjes de eerste plek innemen. Helaas wint Twenthe Goor ook en staan we weer gedeeld 1e.

Volgende week zaterdag kunnen we extra afstand nemen van Enter Vooruit, we spelen dan om half 3 uit.