Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner!

Sportclub Rijssen 1 verliest van koploper Juventa

Gepubliceerd op: zaterdag 6 november 2021
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Op een frisse, winderige zaterdagmiddag treft Sportclub Rijssen de koploper. Sinds vorige week is dat Juventa uit Wierden. Een team dat wij nog nooit eerder troffen en voor Corona van de zondagamateurs overkwam met de ambitie om te promoveren. Juventa is deze competitie nog ongeslagen en dus op de goede weg. En de verwachting is niet dat Sportclub daar vandaag verandering in brengt. Sportclub krijgt het dus zwaar en heeft de tactiek daarop afgestemd. Daarvoor verantwoordelijk is, bij afwezigheid van Michel Luberti, Marcel van Ooijen. Hij wordt daarbij vandaag ondersteund door Berto Peters. Op het veld zien we slechts 1 wijziging. Naast de gebruikelijke spelers in de achterhoede zien we Tom van der Munnik op de linksachter. Op het midden veld in de voorste linie zijn het de gebruikelijke namen. Op de bank zitten de jeugdspelers Thymo Haarman en Maarten-Jan de Jong en de oudgedienden Tom Meier en Henk-Jan Baan, die in het belang van de vereniging, hun eigen wedstrijd overslaan. Voordeel voor Sportclub is dat er gespeeld wordt op natuurgras en dat is door de vele regen de afgelopen dagen moeilijk bespeelbaar.

Nadat de pupil van de week Mason Calkhoven de aftrap heeft gedaan, start de wedstrijd om 14:32u. Zoals te verwachten is Juventa veelal in balbezit en op zoek naar doelpunten. Sportclub zakt in en loert op de counter. Dat levert Sportclub de eerste 10 minuten 2 kansen op en verder houdt het de deur stevig dicht. In de 20e minuut krijgt Sandro van Ooijen, bij een van de vele schoten richting doel, de bal van dichtbij hard tegen het hoofd, waarna hij, met enige hulp, het veld verlaat. Henk-Jan wordt daarom, veel eerder dan bedoeld, de dug out uit gestuurd voor een korte warming up en dus moet Sportclub even met 10 man verder. Iets dat gelukkig geen extra schade oplevert. Pas in de 28e minuut krijgt Juventa de eerste serieuze kans als een Juventa-aanvaller bij een gering contact gaat liggen binnen de 16 meter. Doelman Alex Calkhoven duikt echter de goede hoek in en behoedt Sportclub voor een achterstand. Pas in de laatste minuut voor de rust weet Juventa dan toch te scoren. De Sportclub defensie lijkt met de gedachten al bij de thee en geeft eigenlijk onnodig een punt weg. Ruststand 0-1.

In de rust wordt de niet geheel fitte Mike Tuitert gewisseld voor Tom Meier en  Tom van der Munnik staat zijn plek af aan Thymo. En dat is wennen. Na een toch verdienstelijke eerste helft heeft Sportclub de organisatie achterin niet op orde. Juventa maakt daar goed gebruik van en scoort in 10 minuten twee keer. 0-3. En hoewel ze druk op zoek zijn naar meer duurt het nog tot de 70e minuut voordat ze weer scoren. Ditmaal is het een goed uitgespeeld aanval. 0-4. Ook Sportclub krijgt in de tweede helft enkele kansen. De grootste daarvan is voor Matthijs Altink, maar hij krijgt de bal niet langs de doelman en de paal. Hij wordt daarna gewisseld voor de kersverse international Maarten-Jan. Vanaf dat moment zoekt Sportclub vaker de aanval. En dat gaat verrassend genoeg best goed, zonder dat er wat wordt weggegeven. Tot een score leidt het helaas niet, zodat de eindstand 0-4 is.

De wedstrijd eindigt dus in een 0-4 verlies. Een stand die op voorhand niet vreemd is, maar toch een ontevreden gevoel oplevert. Sportclub gaf 3 doelpunten te makkelijk weg. Het goede nieuws is dat Juventa vandaag gedacht had veel vaker te kunnen scoren en dat is een opsteker.

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van Sportclub Rijssen