JO11-2 houdt de punten thuis tegen de buren

Gepubliceerd op: maandag 11 april 2022
6-3 winst!

Na eerst een goed gesprek met de JO10 in de kleedkamer en een rondje langs alle leiders op het veld voor de koffie mocht het van mij beginnen maar dat bleek al te zijn gebeurd.

Beide teams tegen de buren. 2 Derby’s op 1 veld. Houdt je koppie er maar ff bij. De JO10 stond na 6 minuten op 1-1 en wij nog op 0-0. Net op dat moment ging Rezz er vandoor over rechts en prikte de bal in de korte hoek. 1-0. We missen daarna nog 2 grote kansen waardoor het in de 1e rust hierbij blijft. Excelsior bleek echter wel een geduchte tegenstander zonder al te veel grote kansen te creëren. Het 2e kwart is onze beste. Na 5 minuten wordt er goed opgebouwd van achteruit en na een aanval over 6 schijven deponeert Jared de bal fraai in het doel.2-0. Excelsior heeft weinig in te brengen en als Kayne scherp is bij een afgeslagen corner en zo de 3-0 tegen de touwen jaagt ljjkt het klaar voor vandaag. Maar al in de 2e rust blijkt dat we alweer wat te overmoedig zijn.

Excelsior heeft natuurlijk een spelers arsenaal waar wij als kleine club U (ook nog nooit!) tegen zeggen maar als er in een keer 3 spelers extra staan met een rood shirt dan weten we wel weer genoeg. Het zij zo. Ze wisselen hun keeper en die blijkt hard te kunnen lopen en schieten . Hij loopt iedereen bij ons voorbij over rechts en haalt dan nog hard uit.3-1. Knap gedaan maar dat mag natuurlijk niet gebeuren..

Daarna wordt het van onze kant rommelig en dan druk ik me netjes uit. Er wordt niet gepraat en we lopen als een stel kippen over het veld. In elk geval niet daar waar de bal is. We schieten de bal tegen de rug van onze ploeggenoten op of leveren die bal maar gewoon in bij een rood shirt. Gelukkig dat onze keepster allert reageert bij een vrije trap en de bal naar voren naar Jared schiet die passt op Rezz. Rezz naar de meelopende Jared . Jared weer op de meelopende Rezz. Boem, de bevrijdende 4-1 en weer wat beter bij de les maar excelsior ruikt nog bloed. Helaas ziet Kayne zijn schot net naast gaan waardoor de spanning alsnog weer hoog oploopt maar de scheids vind het gelukkig tijd voor rust. Geen gezeur nu en strijd leveren anders gaat het nog verkeerd ook was de boodschap maar helaas wordt er voor even niets mee gedaan want die snelle staat helemaal vrij voor de goal en heeft weinig moeite met zoveel ruimte 4-2. De druk wordt groter maar Elena wist op dat moment wat er nodig was. Gif! en dat liet ze zien. Een bijna zekere goal voorkwam ze door goed uit te komen en tot corner te verwerken die niets opleverde  voor Excelsior maar bij onze uitbraak stond Vince op de “16” om een fraaie pass van Mason tot doelpunt te verwerken 5-2 en ik kon mijn nagels met rust laten. Voor even dan want bij een scrimmage is die snelle van Excelsior er weer bij om de 5-3 binnen te tikken. AAAHHHHHH

Met nog zo’n 5 minuten te gaan maakt Rezz zijn 2e (of toch 3e blush) van vandaag uit een zeer moeilijke hoek.6-3 Opluchting bij de leiders en applaus voor Elena maandag een mooie dag op school voor de spelers. En terecht.

Volgende week  pasen en daarna wederom een topper in deze competitie.