Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner!

Sportclub Rijssen 1 wint van Sp. Daarle

Gepubliceerd op: zaterdag 7 mei 2022
Sportclub knokt door tot het eind en wint
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Bij thuiskomst werd Sportclub Rijssen 1 onthaald door het 4e en muziek. Uit de speaker knalde 'We are the champions'. Ok, dat is wat overdreven, maar de tweede zin was wel toepasselijk. Sportclub bleef namelijk vechten tot het einde en won de wedstrijd!

Voor deze editie tegen Sportclub Daarle stond Mike Tuitert in het doel. Voorstopper is Tom Meier en stopper is Matthijs Tempert. De backs zijn Chiel Poffers en Daan Bouwhuis. Het middenveld bestaat uit Henk-Jan Baan, de van een blessure herstelde Jorn Peters,  Victor van Rijk en Sandro van Ooijen. Spitsen zijn William Witten en Milan Brinkman. Op de bank een viertal spelers, te weten Thymo Haarman, Marcel Dangremond, Marnix van Rijk en Melvin Schruers.

Op een zonnige zaterdagmiddag in de schaduw van grote boom zien we de 2e wedstrijd tegen Daarle van dit seizoen. Daarle staat momenteel 13e op de ranglijst en ervaart de competitie net als wij. "Hoe meer er promoveren, hoe leuker het volgend jaar wordt". Die plaats op de ranglijst maakt ook dat het een team is waartegen we kunnen voetballen en waarvan we kunnen winnen. Kortom, als we weer eens willen winnen, dan moet het vandaag gebeuren. Makkelijk zal het desondanks ook vandaag niet worden. De vorige wedstrijd tegen hen werd thuis met 0-2 verloren en leverde verder een lijst met blessures op.

Ook deze versie is daarop geen uitzondering. Vanaf de eerste minuten is duidelijk dat Daarle fysiek speelt en zien we enkele overtredingen. De meeste daarvan blijven onbestraft en daarmee is de toon voor de rest van de wedstrijd gezet. Sportclub lijkt het iets beter voetballende team. Het is echter Daarle dat op voorsprong komt. Dat doelpunt volgt uit een lange bal na een aanval van Sportclub. Omdat velen naar voren zijn geschoven ligt nagenoeg de hele weg richting doel open. Deze counter wordt netjes afgerond met een doelpunt. 1-0.

Sportclub gaat echter verder waar het gebleven was en blijft de aanval zoeken, waardoor het in de 15e minuut alweer gelijk staat. Het is William die scoort na de voorzet van Milan. 1-1.

Daarna zien we een sterke fase van Daarle dat Sportclub in het defensief drukt. Nu kennen we dat van de laatste wedstrijden, dus daarvan raakt niemand in paniek. Dat Sportclub zelf weinig aan aanvallen toekomt, komt vooral door een gebrek aan rust aan de bal. Als de bal veroverd wordt, gaat deze meestal hard naar voren, om dan bij niemand aan te komen. En dat is met de tijd die Sportclub gegund wordt niet nodig.

Na exact 45m is het tijd. In rust wordt Sandro gewisseld voor Melvin.

Sportclub komt beter uit de kleedkamer en, zoekt net als in de eerste helft de aanval. In de 48e minuut krijgt William de bal op het midden van het veld in de voeten en gaat er van tussen. Hij slalomt langs de verdedigers en gaat op weg naar het doel. Daar komt hij echter nooit aan, omdat hij op 25m van het doel wordt neergelegd. Bij Sportclub denkt men aan een rode kaart, maar de scheids vond het niet meer dan geel. En dat levert begrijpelijk de nodige discussie op.

Niet lang daarna is Sportclub slordig in de opbouw en leidt balverlies, waardoor Chiel net buiten de 16m aan de noodrem moet trekken. De vrije trap gaat richting korte hoek, maar wordt netjes opgevangen door Mike.

In de 61e minuut is William opnieuw dichtbij een doelpunt. Na een voorzet van Milan kan hij de bal richting doel schieten, maar weet deze niet langs de doelman te krullen. In de 63e minuut wordt Daan gewisseld voor Thymo.

Een klein kwartier later is het wel raak. Ditmaal komt Jorn door op rechts en zet de bal voor vanaf de achterlijn. Die voorzet mislukt eigenlijk een raakt vlak voor de doelman de eerste paal en stuitert zo het veld in waar Henk-Jan de bal in de 78e minuut in het lege doel kan tikken. 1-2.

Vanaf dat moment lijken de resterende minuten speeltijd een eeuwigheid te duren. Tijd die gevuld wordt met strijd. Daarle speelt vol op de aanval, waarbij ook de doelman tot in het strafschopgebied aan de overzijde meevoetbalt. Sportclub verdedigt en houdt tot - diep in blessuretijd - stand en ...... wint dus de wedstrijd!

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van Sportclub Rijssen