Wedstrijd rksv Bornerbroek 1 - Sportclub Rijssen 1 gestaakt

Gepubliceerd op: zaterdag 15 oktober 2022

Vorige week hadden we de koploper op bezoek. Vandaag bezoeken we de nummer 3 van de competitie de R.K. Sportvereniging Bornerbroek. Een team dat vorig seizoen ook graag kampioen was geworden. Ze hadden toen een goede doelman, die veel doelpunten voorkwam, en een goede linksbuiten, die er veel inschoot. Dit jaar ligt de lat iets lager, ondanks dat ze op papier wat sterker zijn geworden, door de vorming van een 2e team. Groot was dan ook onze verbazing toen de uitslag van hun wedstrijd vorige week zagen. Uit bij Lemele werd het 1-1. Dat hoeft niets te betekenen, want dat kan aan blessures liggen, maar een wedstrijd zoals vorig jaar hoefden we dus niet te verwachten. Desondanks gaan we er van uit dat het een zware wedstrijd wordt.

Sportclub zelf daarentegen komt enigszins gehavend aan de start. Dat valt niet direct op aan de basisopstelling waar we bekende namen zien. In het doel staat Jesse de Moor. In de verdediging staat Tom Meier, Daan Bouwhuis, Chiel Poffers en Thymo Haarman. Op het middenveld Rafael Tuinier, Luca van Ooijen en Sandro van Ooijen. In de spits Milan Brinkman, Jordy Schreurs en Devlin Roessink. Maar daarbuiten zijn er nogal wat afwezigen. Het team is daarom aangevuld met spelers van het 2e team, waarvoor onze hartelijk dank.

Om 15:05 uur start de wedstrijd en vanaf het begin is Sportclub alert en probeert het druk op Bornerbroek te zetten. En dat heeft effect. Naast dat het wat aanvallen oplevert, resulteert het er ook in dat de meeste aanvallen van Bornerbroek in niet meer dan een hoekschop eindigen. Al zijn dat er wel veel. Waar dat vorige wedstrijden nogal eens een doelpunt opleverde voor de tegenpartij, weet Sportclub ook dat te voorkomen. De vraag is wel of al die hoekschoppen komen door onnauwkeurigheid bij Bornerbroek of dat Sportclub die te makkelijk weggeeft of er voor kiest omdat dit de enige oplossing is. Na een dikke 10 minuten begint het druk zetten van Sportclub minder te worden, waarbij de vraag is of dat aan Sportclub ligt of dat Bornerbroek door heeft wat er gebeurt. Omdat Bornerbroek niet zoals vorig jaar snel en veel scoort, gaat het goed voor Sportclub, maar het kan, gelet op de eerste 10 minuten, beter.

Pas in de 30e minuut gaat het mis. Een aanval over de rechterkant leidt tot een scherpe pass naar de tweede paal waar deze wordt binnengeschoten. 1 - 0 Aldus de scheidsrechter. Daar dacht de grensrechter anders over. Die stond al enige tijd met een vlag omhoog vanwege buitenspel. Daar wilde de scheids in eerste instantie niets van weten, maar de volhardende grens kreeg uiteindelijk toch een gesprek, een gele kaart en daarna een rode. Een bizarre aangelegenheid die ik nog niet eerder meegemaakt heb. En, ook totaal niet paste bij de wedstrijd en nota bene bij de eerste keer dat er gevlagd werd voor buitenspel. Nadat we enige tijd moesten wachten op een vervangende vlagger kon de wedstrijd verder en dat duurde tot de 37e minuut.

Op het middenveld vallen 2 spelers na een duel. Geen overtreding, geen gedoe, maar gewoon een botsing. En dat loopt zeer ongelukkig af. De val van de een leidt tot een ernstige knieblessure bij de ander en het bellen van de ambulance.

Omdat het niet al te warm is. De zon is vandaag, op deze grauwe dag niet te zien, zodat de spelers, in afwachting van een besluit, naar de kleedkamers gestuurd.

Om 16.15 uur is er een gesprek tussen scheids en teamleiders en de conclusie is dat de wedstrijd wordt gestaakt.

Op zich is dat jammer, want Sportclub speelde tot op dat moment een verdienstelijke wedstrijd. We zullen zien wanneer het resterende deel van de wedstrijd wordt gespeeld.