JO11-1 afgetroefd in Enschede

Gepubliceerd op: zondag 30 oktober 2022
JO11-1 verliest van Sparta Enschede.

Zaterdag 29 oktober

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Na de mooie vorige speelronde waar we konden wennen aan deze klasse hadden we de spelers al verteld dat er nu meer werd verwacht. Met tegenstanders om u tegen te zeggen, zoals vandaag Sparta Enschede (jawel, bijna naar Duitsland) moesten de mouwen worden opgestroopt. Op de training al aangegeven dat het geen pijn doet als je de bal blokt of probeert te veroveren. Helaas kwam dat er vandaag niet helemaal uit. Ook moest onze keeper alsnog tijdens de warming-up ziek afhaken. Gelijk alles omgooien en gelukkig waren er 2 vrijwilligers. In de 3e minuut een mooie aanval van onze kant die net aan de verkeerde kant vd paal over de lijn gaat. Daarna nog wat halve kansen over en weer maar het is Sparta dat als eerste scoort 1-0. We pakken de draad goed op en krijgen kansen die er door goed keeperswerk bij Sparta maar niet in gaan. Maar als Jared goed druk zet op de bal bij Sparta achterin worden ze daar zenuwachtig en kan Rezz profiteren 1-1. Al snel is het 2-1 door gewoon een mooie aanval van Sparta. En als Sparta ook nog een cadeautje van ons krijgt is het 3-1. Rust.

Het moest echt gewoon beter. Vaak te laat, laconiek in de afwerking, trucjes waar het niet kan. De 2e helft begonnen we niet veel beter. De 2e corner van Sparta wordt door onszelf maar tot doelpunt verwerkt 4-1 en dan gaan de koppies naar beneden, iedereen pijntjes. Na iedereen weer beetje bij de les te hebben gebracht stond het al 5-1. Na een goede actie van Ella verschalkt ze haar mannetje en stuurt Rezz diep. 5-2. Vlak daarna weer Rezz voor de 5-3 na een mooie aanval. Het leek weer op voetbal en we werden ook wat brutaler maar vlak bij de goal misten we die killers mentaliteit waardoor die keeper van Sparta een topochtend had. Als je niet scoort ken je ook niet winnen. Sparta lukt het nog wel 2x waardoor de uitslag ondraaglijk aanvoelt. Rest ons als leiders het chagrijn dat er toch meer in had gezeten. Werk aan de winkel!