Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner!

JO13-1 wint oefenwedstrijd

Gepubliceerd op: zondag 22 januari 2023
JO13-1 wint eerste wedstrijd ruim met 9-1.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Zaterdag 21-01-2023

Sc. Rijssen JO13-1 - DETO JO13-3

De zaterdag waar al enige tijd naar werd uitgekeken. We mochten onze eerste wedstrijd spelen op een heel veld. Hoewel we de afgelopen periode goed zijn doorgekomen met allerlei andere activiteiten, (zaalvoetbal, bowlen, jeugdactiviteit, speedsoccer) blijft voetbal het mooiste wat er is. Mede dankzij het meedenken van onze consul, door de wedstrijd later te laten beginnen, kon de wedstrijd door gaan. Ook dank voor de tegenstander en de scheidsrechter om hieraan mee te werken.

Een heel veld. Dat is een andere manier van voetballen. Ook zijn er een aantal spelregels bijgekomen. Vandaar dat we de jongens iets eerder de kleedkamer ingeroepen hebben. De trainer gebruikt het bord om een aantal zaken uit te leggen. De jongens knikken instemmend en stellen kritische vragen. Mooi om die beleving te zien. Dan de wedstrijd. Vooraf was al duidelijk dat iedereen evenveel speeltijd zou krijgen. Ook werden diverse posities uitgeprobeerd. Deze oefenwedstrijden willen we gebruiken om het samenspel, maar voornamelijk positiespel te verbeteren.  Al vrij snel werd duidelijk dat we het betere van het spel hadden. Ondanks dat het best wel wennen was, hebben we veel mooie dingen gezien. Tuurlijk kunnen er altijd dingen beter, maar er ligt een mooie basis. De wedstrijd werd dan ook ruim gewonnen. Het is uiteindelijk 9-1 geworden. 

Dat we ook nog een penalty hebben gemist, ligt eigenlijk aan de trainer. Die sluit een training nog wel eens af met latje trap. Volgende keer beter. Een heel veld brengt ook met zich mee dat we een grensrechter nodig hebben. We zijn blij om te melden dat, mede door de zware selectieprocedure, de fitheidstest, psychologisch onderzoek en positieve uitstraling Jeroen Witten als grensrechter de technische staf heeft versterkt. 

Volgende week zaterdag spelen we de volgende oefenwedstrijd tegen Hulzense Boys. We spelen om 10:15 uur in Hulsen. Tot zaterdag allemaal!

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van Sportclub Rijssen