Gepubliceerd op: zaterdag 6 januari 2024
Het weekend van 5 en 6 januari staat bij Sportclub in het teken van het darten. Afgelopen periode hebben we bij het WK darts kunnen zien hoe het wel/niet moet. Nu nog even toepassen....

Het is dit jaar alweer voor de 22e keer dat er een darttoernooi wordt gehouden bij Sportclub. En nog steeds dezelfde organisatie; geweldig!

En als de schema's klaar zijn, iedereen komt opdagen dan is het relaxt gooien. Uitslagen invoeren en het schema van Han doet de rest. Iedereen kan alles goed volgen op het grote scherm. Dat hebben we mooi voor elkaar bij Sportclub!

Dan het toernooi. Vanuit 5 poule werd er gestreden. Af en toe een verrassende uitslag, maar iedereen door naar de knock-out ronde. En uiteindelijk staan er dan 4 spelers in de halve Finale. Min of meer ook wel spelers die je had verwacht. Eentje als poule winnaar (Pieter), 2 als nummer 2 van de poule (Rene en Gerben) en eentje als laatste (John) in de poule.

De strijd om plek 3 en 4 was tussen John Tijink en Rene Nijland. John was hier de beste en won met 3-1.

De finale ging tussen Gerben Paalman en Peter Hoekstra. Een mooie strijd met een paar 180-ers en een bijna 12 dart finish. Maarja bijna telt niet met darten... Gerben wist uiteindelijk met 4-1 te winnen en mag zich een jaar lang
Kampioen noemen. De hoogste uitgooi van de avond werd al in de poulewedstrijden gegooid door Michel Bruggink met een 108 finish.

Een mooie opwarmer voor het zaterdag-toernooi. Dan staan er 42 koppels klaar om te strijden.

U bent natuurlijk welkom om even te komen kijken!  We beginnen om 13.30 uur.