Volle kantine bij Darts spektakel Sportclub Rijssen

Gepubliceerd op: zondag 7 januari 2024
Zaterdag 6 januari, het grote Darts spektakel bij Sportclub Rijssen. Een jaarlijks een terugkerend evenement met inmiddels al 22 edities.

De het maximale aantal van 42 koppels was weer ingeschreven en om half 2 begonnen de darters aan de poulewedstrijden die, verdeeld over 7 borden, plaatsvonden. De beste 3 van iedere poule kwamen in de knockout winnaarsronde en de nummers 4-5-6 gingen naar de knockout verliezersronde. Zoals ieder toernooi ook nu een aantallen verassingen. Koppels die bijna nooit darten en het gewoon leuk vinden om mee te doen en geen spanning hebben gaan ineens alles winnen. En anderen die zich al in de finale zagen staan, krijgen met zelf opgelegde druk te maken worden er dan uitgegooid.

Punten gooien is belangrijk, maar de check is waar het om gaat.

In de verliezers ronde stond de eerste verassing gelijk in de finale. Mario & Berto verrasten iedereen (en zichzelf) door de finale te halen. De geplande visite van 20.00 uur werd dus niet gehaald...

In de finale kwamen ze Harry & Stefan tegen. Een spannende partij met een 3-2 winst voor Harry/Stefan. Om plek 3-4 ging het tussen Thijmen & Hennie en Johan & Michael. Eindstand 3-0 voor Johan/Michael.

In de finalepoule 3 "verwachte" koppels en een outsider. Om plaats 3-4 gingen het tussen David & Jasper en John & Freddy. De mannen uit Wierden werden hartstochtelijk aangemoedigd door een grote schare supporters - hulde voor dit sfeerteam gedurende dit toernooi! - maar het bracht ze geen uiteindelijk geen overwinning. Die ging met 1-3 naar John/Freddy.

In de finale de winnaar van vrijdag Gerben die samen met Arjan gooide. Zij moesten het opnemen tegen de outsider van de finalistengroep Ferdinand & Arjan. Met een 4-1 overwinning bekroonden Ferdinand en Arjan zich tot Koppel-kampioen 2024. De hoogste uitgooi van deze middag kwam op naam van Ruud van Losser met een 110 finish.