Sportclub 1 verliest ruim van Lemele

Gepubliceerd op: zondag 28 november 2021

Vandaag zaterdag 27 november 2021 mag ons eerste elftal aantreden tegen Lemele 1, een team dat net als Sportclub nog maar 3 punten heeft vergaard dit seizoen. Op voorhand zou je zeggen, dit zou een mooie pot kunnen worden.

Laten we eerste even beginnen met de “formaliteiten” van deze week. De lezers zijn gewend dat Frank van Rijk elke week weer de pen ter hand neemt en prachtige plaatjes schiet van elke wedstrijd, maar helaas de familie van Rijk zit in quarantaine en mag zich derhalve niet laten zien op de Koerbelt. Familie van Rijk, vanaf deze kant, zorg dat je gezond blijft! Ook onze Radio 350-verslaggever Henk van der Maat, moet helaas vanwege ziekte verstek laten gaan. Henk namens Sportclub heel veel beterschap gewenst. Gelukkig is Harry Wesselink bereid gevonden om de luisteraars van Radio 350 te verslaan.

Het is klokslag 14.31 als de zeer jonge scheidsrechter Tom Leussink fluit voor het begin van deze wedstrijd. De eerste minuten gaat het spel mooi gelijk op. Toch is het Lemele die de 1ste kansen heeft in de 10de en 14de minuut, de eerste kans is buitenspel en de tweede belandt op de paal. Niet veel later probeert ook Sportclub zich te laten zien, het is Matthijs Altink die via de linkerkant met een schot op goal komt, het is echter de keeper van Lemele die een doelpunt voorkomt. Niet veel later probeert Jorn Peters het nog via de andere kant, maar deze bal belandt in het zijnet. Tot aan de 32ste minuut gaat het goed, de kansen die Lemele nog krijgt lopen of met een sisser af of onze keeper Alex Calkhoven is goed bij de les. Helaas is het in de 32ste minuut toch echt raak voor Lemele, een goede voorzet van Lemele en een niet goed opgestelde verdediging van Sportclub maakt dat de nummer 2 van Lemele de 0-1 kan binnen koppen. Om in de woorden van Harry te blijven, die op Radio 350 te horen waren: onoplettendheid! Ook het laatste kwartier gaat weer gelijk op en we gaan dan ook de rust in met 0-1, maar dit had net zo goed andersom kunnen zijn.

In de rust worden Thymo Haarman en Justin Bruins ingebracht, Thymo vervangt Jasper Kreijkes en Justin mag de plek innemen voor Matthijs Tempert.

We weten niet wat er in de thee gezeten heeft, maar we zien de 2de helft een compleet andere wedstrijd dan de 1ste helft. We zijn niet meer bij de les, ballen komen niet aan en het lijkt wel of er niets meer lukt. In de 48ste minuut begint het al, de nummer 6 van Lemele kan vanaf het middenveld zo doorlopen richting de Sportclub goal en de 0-2 is een feit. In de 63ste minuut volgt de 0-3 door een matig afstandsschot die wel keurig in de hoek geplaatst wordt. In de 65ste minuut wordt Jordy Schreurs nog in het veld gebracht voor Matthijs Altink.  Jordy heeft in het tweede elftal al  3 doelpunten gescoord, maar helaas kan Jordy ook niet zorgen voor de ommekeer. De 0-4 volgt in de 67ste minuut. Sportclub weet elkaar totaal niet meer te vinden en Lemele speelt hier heel handig op in. Tien minuten later volgt de 0-5 en we luisteren weer even mee met Harry die op Radio 350 vertelt dat het dweilen is met de kraan open en dat er wel iets van “Kruipolie” in de thee gezeten moet hebben. In de 80ste minuut volgt nog de 0-6, het lijkt of het middenveld in gedachten al onder de douche staat…

Het is te danken aan “good old” (3de elftal speler) Tom Meier dat het bij 0-6 blijft, tot aan het laatst toe blijft hij strijden, haalt een bal met “de kop” van de doellijn en ruimt de ene na de andere bal op in het strafschopgebied. Tevens blijft hij positief, zet “de poppetjes” op de juiste plek en probeert een ieder op te peppen. Laten we niet vergeten dat hier een ontzettend jong elftal staat, aan het begin van de tweede helft was de gemiddelde leeftijd van de veldspelers 20,4 jaar oud en daarmee haalt Tom Meier met zijn 32 jaar de leeftijd behoorlijk omhoog. ????

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we de jeugd bij Sportclub houden en dat gaat niet lukken als het commentaar van “de stuurlui aan wal” keer op keer negatief is. Natuurlijk is het niet leuk om week na week de punten te moeten afstaan, maar we houden het zoveel leuker met elkaar als we positief blijven en een ander aanspreken op wat we wel goed doen, in plaats van alle negatieve punten te benoemen! De tweede helft vergeten we snel en laten we verder bouwen op het goede spel van de eerste helft!

Ik hoop dat ik de lezers van dit verslag een beetje heb kunnen meenemen in deze toeschouwer-loze wedstrijd.