JO12-1 verliest eerste competitiewedstrijd

Gepubliceerd op: zaterdag 3 september 2022

Zaterdag 03-09-2022

Quick '20 JO12-3 - Sc.Rijssen JO12-1

De dag waar we met z'n allen naar hebben uitgekeken en naar toe hebben gewerkt. De dag van de eerste competitiewedstrijd. Op tijd verzamelen en in colonne naar Oldenzaal. De auto daar parkeren, bleek een hele puzzel. Uiteindelijk bleken toch al onze 10 toppers op tijd in kleedkamer 8 te zitten. In de bespreking werden een aantal punten besproken waar ook al de hele week op getraind is. Opbouwen van achteruit, rust aan de bal, positief coachen en het allerbelangrijkste: genieten.

De start van de wedstrijd was niet best. We waren niet scherp genoeg, wat resulteerde in een 1-0 achterstand. Een foutje in de opbouw. Hierna werd het spel bij vlagen iets beter, kregen we af en toe een kans, maar het was niet constant genoeg. In het derde kwart lopen we tegen een 2-0 achterstand aan. Een beetje een mazzeltje, maar ook die tellen. Vanaf dat moment wordt de schroom van het elftal afgegooid. We creëren een aantal grote kansen, maar de rust voor de goal ontbreekt, waardoor deze kansen niet benut worden. 5 minuten voor tijd maken we dan toch de 2-1. Helaas blijft het daarbij en wordt de eerste competitiewedstrijd verliezend afgesloten.

Na afloop is er teleurstelling bij spelers, staf en meegereisde ouders. De conclusie is eensluidend. Dit had niet gehoeven, maar we hebben wel aan onszelf te danken. Aankomende week gaan we weer lekker trainen, met dinsdagavond nog een extra oefenwedstrijd. Vanaf deze weg willen we eerste elfstalspeler Jorn Peters beterschap en een spoedig herstel wensen met zijn ongelukkige knieblessure.

Aanstaande zaterdag spelen we de volgende wedstrijd, thuis tegen Achilles '12. Tot dan!