JO11-1 verslaat Juventa

Gepubliceerd op: zondag 4 september 2022

Een nieuwe zaterdag, een nieuwe competitie. In de 3e klasse. Als trainers verwacht je dat het wat lastig zal zijn want: hoger niveau en feller tegenstand. Iets wat we zelf ook op de mat zullen moeten leggen vanaf vandaag. Laat nu net Juventa langskomen. Vorig seizoen ook een lastige vervelende pot tegen gespeeld. Een bloedirritant ventje op het middenveld en de leiders zal ik het maar niet over hebben.

Het eerste mazzeltje was al dat die leiders er niet bij waren en het was ook een stuk rustiger naast het veld zodat de hoofdzaak gewoon lekker bij het voetbal ligt. Het spel golft wat op en neer zonder grote kansen en we zijn aan elkaar gewaagd maar na een minuut of 10 worden we sterker en krijgt Rezz de 1e grote kans maar helaas gaat de bal naast het doel. Sterre krijgt een goede kans maar ook die bal beland naast het doel maar in de laatste minuut is het dan toch raak voor Sterre die goed is losgekomen van haar man en de 1-0 na een voorzet van Rezz binnenschiet.

In het 2e kwart trapt Juventa af. Een speler loopt zo door het midden richting Elena tussen 5 man van ons door en schiet maar eens! 1-1. Als we wakker zijn en Elena nog een keer mogen danken voor een nuttige redding gaan we weer wat voetballen. We zetten goed druk en als Jared met de zijkant van zijn schoen een pass van Rezz verlengt rolt de bal keurig in de verre hoek 2-1. Verder wordt er niet meer gescoord dit kwart en beginnen we vol vertrouwen aan deel 3. Ken je dat verhaal van de ezel die zich geen 2x stoot? Nou wij wel 2-2 AAAArgh!!!

Bij Vince gaan op dat moment de ogen op onweer! Hij davert over het veld, veroverd de bal, passeert 2 man en schiet knap de 3-2 binnen. Na een afgeslagen corner van ons loopt de keeper van Juventa met de bal richting hun “16” en passt zacht richting een medespeler. Zo zacht zelfs dat Jared er als de kippen bij is en de 4-2 binnentikt.  In wederom de laatste minuut krijt Juventa een hoekschop en als niemand die bal wil weg trappen rolt ie ook zo bij ons in de verre hoek 4-3. Het laatste kwart zullen we feller moeten zijn en die laatste stap moeten zetten om de bal te krijgen/houden. Dit gebeurd gelukkig ook. Vince schiet in de 2e minuut over en aan de overkant kijkt Elena een zeker doelpunt van Juventa over het doel. Hier hadden we mazzel. Hierna is het smullen. Kevin maakt de 5-3 na een schitterde aanval over veel schijven. Kippenvel!!

De 6-3 was bijna hetzelfde alleen was hier Jared de afmaker. Dat Juventa de 6-4 maakte uit een leipe boogbal mogen we ook onszelf aanrekenen maar dit laatste kwart was goed gespeeld. Geknokt voor de bal en elkaar gezocht. Dit beloofd veel goeds voor aankomend seizoen maar 1 zwaluw……….