Puntendeling voor Sportclub 3

Gepubliceerd op: zondag 24 november 2019
Sportclub 3 speelt gelijk thuis tegen Blauw Wit '66 4.

Vandaag mocht Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier (leuk woord voor scrabble ;) ) Tom van Vilsteren, net als afgelopen 30 maart, weer een wedstrijd leiden op de Koerbelt. Helaas waren er weer een aantal afwezigen en geblesseerden te melden, maar gelukkig kon er een beroep gedaan worden op Thijs, Milan en Rohald. Laatstgenoemde is ook nog jarig vandaag (een like voor onze voorzitter!), maar we waren maar al te blij dat hij er bij was... op het allerlaatste moment was duidelijk dat Tom niet kon keepen bij 't eerste wegens een hamstring blessure, waardoor Jasper door moest schuiven en er een lege plek achterbleef bij 't derde in de goal. Het goede nieuws is dat Wim en Michel t. H weer konden aansluiten, ze zijn weer herstelt van blessures waarmee ze al sinds de zomerstop kampten,

Al voordat de Rijssense kerkklokken 14.30 luidden werd er door de Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier voor de eerste keer deze middag gefloten. Na een aantal verloren wedstrijden werd het wel weer tijd om punten te pakken en hopelijk is de tegenstander van vanmiddag Blauw Wit '66 4, daarvoor de aangewezen partij. We kijken echter al snel tegen een achterstand aan als in de 7de minuut een bal precies onder de lat, achter Rohald, in het netje verdwijnt: 0-1. Toch heeft Sportclub het betere van het spel, maar helaas resulteert dit nog niet in een goal. Daarvoor moeten we wachten tot de 35ste minuut als Wim, zijn rentree goed beginnende, met een schot van 35,35 meter, de bal, achter de Holtense keeper, in het netje legt: 1-1. 2 minuten later is het alweer raak als (ome) Wim achter de bal mag plaatsnemen voor een vrije trap en de schouder van neefje Daan weet te vinden: 2-1! Martin weet nog een tweede tegendoelpunt te voorkomen, door de bal net voor de doellijn weg te tikken. Rohald probeerde namelijk te voorkomen dat hij "gebodycheckt" werd. De eerste helft wordt verder goed uit gevoetbald, maar er wordt nagelaten om de score verder uit te breiden.

Na de thee mogen Milan, de veel scorende spits van JO17, zijn debuut maken bij toppers van SC Rijssen 3 en een scorende spits kunnen we wel gebruiken. Kopman Michel staat zijn plek graag af, want de jeugd heeft de toekomst! Mirand vervangt de met rugklachten (oh nee, alles deed pijn) kampende Arjan (zal de leeftijd wel zijn). Ook Andre kon weer een helft voetballen, nadat hij van de week eens goed onder handen was genomen door de fysiotherapeute...

Ondanks de warme thee werd de 2de helft niet heel goed gestart na een kwartier spelen in de tweede helft is het ineens 2-2 iets met miscommunicatie tussen keeper en verdediger... Niet veel later maakt ook Michel t. H zijn rentree en mag dit doen als rechtsback, waardoor Roy, vandaag "het hoertje" van het veld naar de achterste linie wordt gedegradeerd! Michel heeft nog geen 10 meter gelopen, als Milan wordt weggestuurd door Marcel en de 3-2 binnen schiet! Gouden wissel is het eerst gehoorde... Het had nog mooier kunnen worden want Milan werd nogmaals weggestuurd, maar werd teruggefloten door de scheidsrechter, als de Holtense vlagger zijn vlag de lucht in steek... de schrijfster van dit verslag stond op 1 lijn en het was zeker GEEN buitenspel! Tot overmaat van ramp kan de voorsprong ook nog niet worden behouden als 2 minuten voor tijd Blauw-wit de gelijkmaker scoort... Na deze laatste aftrap heeft Milan nog een kans, maar wordt in het vijandelijke strafschopgebied naar de grond gewerkt. Voor de scheidsrechter een reden om de wedstrijd af te fluiten! Met 1 punt wordt de heren echt te kort gedaan. De overwinning zou verdiend geweest zijn.

Volgende week nieuwe kansen, want dan wordt er om 12.30 uur bij Hellendoorn afgetrapt.