Gepubliceerd op: zondag 5 februari 2023
JO11-1 wint in Goor van Hector.

Zaterdag 4 Februari

Hector uit, altijd lastig. Zeg maar vervelend! Helaas ook vandaag weer maar daar later meer over. Dat we voetballend groeien is mooi maar we komen ook op een punt van de mentale druk bij een potje voetbal. Hoe jong ook, we hebben er mee te maken. Na een rumoerige training afgelopen woensdag moesten we begrijpen dat er wel eens een duw wordt uitgedeeld of dat er ook wel eens wat gezegd wordt tegen je!! Zelfs  voor de wedstijd hebben we dit nog een keer meegedeeld want we zijn bij Hector. Ook nog eens de koploper op dit moment. Mouwen opstropen en d’r an.

Helaas mag bij het eerste balbezit van Hector die speler over rechts zo doorwandelen met de bal dat hij hem maar de goal inschiet.1-0 dus We antwoorden al snel terug maar het schot van Kayne beland op de paal en gaat over. Dan gaan we wat beter voetballen en Alex stuurt Jared diep die met een lob de keeper van Hector weet te verrassen en we de gelijkmaker denken te noteren maar wat was die keeper er weer knap snel bij. 1-0 dus nog steeds bij de eerste rust. Koppies bij elkaar want we doen niets onder voor Hector maar het moet iets rustiger aan de bal want die verspelen we onnodig vaak te snel. We zijn scherp in het 2e kwart en na een goed blok van Kevin passt hij naar de lopende Rezz die 2 man passeert en een scherpe lage voorzet op Jared geeft die met een hakje de 1-1 maakt. Buiten de mooie actie en goal ook verdiend!

Het spel golft daarna mooi op en neer en ook langs de lijn was de spanning voelbaar. Hector was dit niet gewend blijkbaar. Elena houdt ons bij een scrimmage op de been door goed werk en stuurt Rezz weg die zijn schot geblokt ziet worden door die keeper en Hector schiet daarna op een vrije positie net naast maar Rezz weet met een mooi hoog schot de bal tussen de keeper en lat in het net te werken 1-2. Met een voorsprong de rust in. LEKKER blush

In het 3e kwart gaat het op en neer maar hebben we wel het betere van het spel maar worden de kansen aan beide kanten niet benut waardoor we het laatste kwart met dezelfde voorsprong ingaan. We zijn er dus nog niet. Tot dan toe was alles peace en vree. Maar we zijn bij Hector en de scheids wordt meegedeeld dat hij meer voor hun eigen team moet fluiten. Naar mijn idee doet hij dit gelukkig nog niet en fluit prima. Bij ons loopt de spanning op en we lopen achteruit en Hector drukt ons terug maar Elena staat goed te keepen en redt ons 2x knap van een gelijkmaker Dan breekt Vince uit over de rechterkant en legt breed op de goed meegelopen Rezz en Jared maar helaas gaat de bal voorlangs. Dan wordt een speler van Hector bij ons voor de goal aangetikt en gaat liggen. Aangezien er 4 van ons omheen stonden een terechte vrije trap maar de scheids besluit onder druk van het thuispubliek anders. Penalty

Normaal gesproken laat ik alles gaan maar de scheids wist zelf ook niet meer wat te doen ( ook een reden om geen 12/13/14 jarigen te laten fluiten )en heb ik hem uitgelegd dat er geen duidelijke scoringskans was ontnomen en het dus een vrije trap was . Ouders van Hector over de kook want het werd een vrije trap. Dan gaat papa zich met mij bemoeien en raken de gemoederen weer verhit. Woorden over en weer waardoor je vergeet dat er verder wordt gespeelt en de vrije trap niets oplevert. Natuurlijk preekte ik voor eigen parochie maar naar mijn idee ook het juiste voor de jonge scheids. Dat wij daarna de 1-3 maken door de mooi doorgelopen Jared is natuurlijk geweldig voor ons maar bij Hector is het leuke eraf. Spelers uitschelden met ziektes en ook in het publiek wordt het onvriendelijk. Wat daarna allemaal wordt gezegd en geroepen heeft niets meer met voetbal te maken. Inpakken en wegwezen met 3 punten.