Sportclub en SVV scoren veel...

Gepubliceerd op: zaterdag 13 mei 2023
...en delen desondanks de punten.

SVV'56 komt vandaag op bezoek in Rijssen. Onder een strak blauwe hemel en zomerse temperatuur spelen we een wedstrijd om de eer. SVV staat namelijk 1 plek boven ons op de ranglijst en de vorige keer werd er met 0-1 gewonnen. Dat dit nu weer gebeurt, is geen zekerheid. Toen hielden beide partijen, onder zeer frisse omstandigheden, elkaar heel lang in evenwicht, waardoor er een niet zo interessante wedstrijd ontstond. De weersomstandigheden zijn in elk geval heel anders en we gaan zien of de wedstrijd dat ook wordt. Sportclub heeft in elk geval de opdracht de strijd aan te gaan.

Qua opstelling heeft trainer Julian op den Dries geen bijzonderheden hoeven uitdenken. Iedereen is fit. Op het veld zien we daarom Jessie de Moor, Tom Meier, Daan Bouwhuis, Chiel Poffers, Thymo Haarman, Victor van Rijk, Rafael Tuinier, Melvin Schreurs, Jordy Schreurs en Milan Brinkman. Vergeten ben ik dan nog Sandro van Ooijen, die sinds enige tijd weer fit is om te starten. Dat is mooi.

Vanaf de aftrap zien we gelijk dat Sportclub de voorbespreking in de oren geknoopt heeft. Er wordt direct druk gezet op de opbouw van SVV. En dat werkt, waardoor we gaande de wedstrijd wat bijzondere ballen zien. De ene gaat in de tribune, de andere raakt de dug out van SVV en een volgende die van Sportclub. Wat dat betreft moeten we vrezen voor de tweede helft en ons scorebord. Desondanks komt Sportclub bijna op achterstand door een toch wel risicovolle terugspeelbal van Tom. Nergens voor nodig, maar het loopt gelukkig goed af. Net als een actie later in de wedstrijd, waarbij Jessie een SVV-er uitkapt vlak voor het doel. Ook dat liep goed af, maar je vraagt je af waarom dat nodig is. En ook Daan was niet heel gelukkig, maar ook dat liep goed af. Tot heel bijzonder voetbal leidt het allemaal niet, omdat het aan beide zijden aan rust ontbreekt. Bij SVV raakte het vizier gaande de eerste helft steeds beter afgesteld. Het eerste schot kwam nog bij de buren terecht, de tweede raakte de ballenvanger, maar de derde knalde op de lat. Gelukkig troffen ze voor de rust geen doel. In tegenstelling tot Sportclub. Een hele goede steekpass van Chiel, die toch een goede wedstrijd speelde, kwam in de 25e minuut op maat voor de voeten van Milan, die op de hoek van de 16m insneed, rustig bleef, goed bleef kijken en vervolgens de bal secuur langs de doelman schoot. 1-0. En dat was tevens de ruststand. Al waren er wel wat twijfels of Sportclub de nul zou houden tot de rust, omdat achterin de concentratie en tijdig ingrijpen wat lijkt te ontbreken. Valt er helaas nog een ding te melden: Sandro moest helaas gewisseld. Zijn plek werd ingenomen door Thomas Baan.

In de eerste helft is duidelijk geworden dat bij SVV veel om de centrale middenvelder draait. Deze rappe speler hanteert ook veelvuldig de lange bal richting de rechtsvoor die ook in de tweede helft blijft diepgaan en Thymo vanmiddag een soort conditietraining bezorgt. Op voorhand is bekend dat de vent van SVV dat 90 minuten volhoudt, maar van Thymo zijn we niet zo zeker. Na de drinkpauze in de eerste helft is er bij Sportclub wat matheid opgetreden. Het ontbreekt aan duels en daarmee is Julian duidelijk ontevreden. Na de rust zijn de teugels wat dat betreft helaas niet aangetrokken. En Sportclub loopt uit positie, we zien nogal wat verdedigers in de aanval, en dat maakt ze in de omschakeling kwetsbaar. Iets dat SVV lijkt te ruiken en vanaf de 53e minuut zien we zich een klein drama voltrekken. Sportclub krijgt maar liefst 3 doelpunten om de oren in 5 minuten. Kort samengevat: Balverlies, te trage omschakeling, uit positie, niet ingrijpen en doelpunt. 1-3. Waarbij overigens moet worden opgemerkt dat de tweede een prima schot was. Het enthousiasme op de tribune daalt snel tot het niveau van het spel en dat levert - om het netjes uit te drukken - wat corrigrende opmerkingen op over en weer. De mouwen moeten opgestroopt. Sportclub moet aan de bak en ... doet dat ook. Melvin schiet alle frustratie van zich af en jaagt de bal van 20m in het dak van het doel. 2-3. Een punt zoals je ze maar zelden maakt. (Al hebben we dat al eens eerder gezegd.) En dat maakt het iets draaglijker.

Het is vervolgens Tom die de gelijkmaker scoort. Hij was stiekem al even richting de linkshalf positie geschoven en liep in de 73e minuut vlakbij het doel vrij genoeg om aangespeeld te kunnen worden door Jordy en vervolgens de 3-3 binnen te schieten. Top gedaan en op de tribune brak de zon weer door. In de 84e minuut werd het zelfs nog mooier toen Daan scoorde uit een hoekschop. Dat deed hij wel eens vaker, maar ik had ditmaal de indruk dat hij deze bal niet helemaal lekker raakte. Dat doet er weinig toe, de bal ging met een stuit onder de doelman door. 4-3. En dus kon Sportclub zich opmaken voor een feestje. Nu kwam dat feestje er sowiezo vanwege het kampioenschap van het derde, maar het eerste moest er eerst nog een incasseren. In de 86e minuut verzamelen zich 20 man voor het doel bij Sportclub als SVV een hoekschop mag nemen. Van een afstand ziet het er bij Sportclub allemaal niet goed uit en het resulteert in een doelpunt van SVV. En dus werd het 4-4. Laatste opmerking: Melvin werd in de 90e minuut gewisseld voor Jasper Kreijkes.

Een stand die weinig voorkomt. In deze competitie is er maar 2 keer meer gescoord in een wedstrijd. In beide gevallen overigens door ASV en betrof het een eenzijdige wedstrijd. Sportclub kreeg zelden zoveel punten tegen. Het leek wel open huis. Daar staat tegenover dat het zelden 4 punten maakt, waarbij de verdediging nadrukkelijk betrokken was. Zodat we kunnen stellen dat Sportclub weliswaar de winst verspeeld, door in te zakken, maar er binnen het team corrigerend wordt opgetreden en het team veerkracht toont. En dat ziet een trainer graag.