JO11 pakt verdiend een punt bij de koploper

Gepubliceerd op: zondag 21 mei 2023
Gelijkspel bij Blauw Wit '66

Na een erg korte nacht uit naar Blauw -wit in Holten. Ook nog zeer vroeg, maar toe maar het hoort er ook bij. S’avonds kearl s’morgens …… !niet helemaal dus. Taxi op tijd voor de deur en richting poortje. Spelers klaar en gaan. Het leek er zelfs op dat we als eerste in Holten waren zo rustig was het op het Vletgoor. Had ik misschien ook nog wel 10 minuten langer kunnen blijven liggen.

De zon kwam door en de spelers van Blauw wit kwamen ook aan op het veld en keken even naar ons opwarmrondje en dachten dat ze de buit al binnen hadden. Onze spelers hadden nog wel wat ontzag voor de koploper maar afgelopen woensdag hebben we afspraken met elkaar gemaakt en als we die nakomen kunnen we overal een resultaat halen. Eerst vanochtend maar ff laten zien. Het begin is gelijk voor ons en de Blauwwitters gaan achteruit. We zetten ze goed vast en helaas gaat Jared zijn schot ook maar net voorlangs en wordt alsnog tot corner verwerkt door de BWers. Die levert bijna een eigen goal op van de BWers maar de keeper redt miraculeus en iedereen weer terug de loopgraven in. Er staat er 1 van de BWers tussen 5 man van ons en die schiet lukraak op onze goal en buiten bereik van iedereen valt ie in de lange hoek binnen.1-0 Jammer en onnodig maar we lopen weer achter de feiten aan. Als de BWers daarna nog een keer op goal schieten verandert Elena de bal zo van richting dat die via de paal , lat en andere paal terug het veld inhobbeld en wordt er nu wel allert gereageerd en de bal een hengst gegeven.

Dan is het rust en drukken we ze op het hart dat ze niets onderdoen voor de koploper, sterker nog bij vlagen zijn we beter maar scoren laten we na. Het 2e kwart beginnen we ook prima maar de eerste corner van de BWers valt er wel erg makkelijk in. 2-0. Dan ben je bang voor onze reactie maar waar hebben we het woensdag over gehad?!! We nemen waarempel het heft in de handen. Jared kan alleen op de keeper af maar wordt zo fanatiek verdedigt dat zijn schot net de kracht mist om de keeper te kunnen passeren. Vince probeerd het van een afstandje maar ook net naast. Na een super aanval waarin de felheid van Kevin doorslaggevend was beland de bal van Jared tegen de lat. Dan pakt Alex zijn mannetje ff strak aan en stuurt Rezz diep die met een hard schot onze verdiende treffer noteerd 2-1. Loon naar werken team! Helaas krijgen de BWers nog een corner vlak voor de rust en ook die vliegt erin zodat we weer met 2 goals verschil gaan rusten 3-1.

Dan het 3e kwart. Jared kopt op de lat en we voetballen de BWers suf maar vergeten de keeper te testen. De BWers lieten zich ook niet onbetuigd maar mij bekroop al zo’n gevoel van: hier hoeven we niet te verliezen. En daar is Rezz die geweldig uithaalt en de oerkreet zei alles en hoe ze naar elkaar toe renden om deze te vieren bezorgde me nog het meeste kippevel 3-2. Het 4e en laatste kwart kon het alle kanten op. Uitbraken van de BWers. Reddingen van Elena. Kansen die we missen. De leiders van de Bwers zijn er ook niet meer gerust op. Maar we staan nog achter. Verdediger eraf aanvaller erbij. Dan geef je kansen weg maar Elena houdt haar doel leeg . Dan een corner van ons. LET OP!! Vince van Eden, onze kleine grote dribbelaar KOPT!!! De bal in het doel. Vreugde, blijdschap en een dik verdiend punt 3-3.

Volgende week vrijdag tegen de ouders. Ouders wees gewaarschuwd!!