Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner!

Voor wie zaterdag 6/4 HSC'21 - Sportclub Rijssen gemist heeft...

Gepubliceerd op: zondag 7 april 2024
de wedstrijd wordt op zondagmiddag 7/4 herhaald als Feyenoord - Ajax.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Beste lezer ik voel mij een beetje zoals de gemiddelde  Ajax-supporter. Bij het schrijven van dit verslag is het zondag 7 april 2024 half vijf. Zojuist heb ik gekeken naar de klassieker Feyenoord - Ajax en daar werd het maar liefst 6-0. In 92 minuten voetbal had Ajax welgeteld 1 kans. Al was 'mogelijkheid' misschien een betere kwalificatie. Het was een soort Déjà Vu.

Een dag eerder speelden wij in Haaksbergen tegen HSC'21. Het team dat, tenzij er iets heel bijzonders gebeurd, kampioen wordt. Wij speelden op het hoofdveld, het veld waar ook de hoofdmacht op zondag speelt. Een complex met tribunes, een speaker en een analistentoren. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een bericht van de sponsoren, waarna de spelers worden voorgesteld en dan kan de wedstrijd beginnen.

Wij starten vandaag weer in een andere samenstelling. In het doel staat Nick Rouweler. Laatste man is Victor van Rijk. De achterhoede wordt gecompleteerd door Chiel Poffers en Jasper Kreijkes. Op het middenveld zien we Rafael Tuinier centraal. Aan de buitenkanten staan Robin te Hove en Sandro van Ooijen. De voorhoede bestaat uit Melvin Schreurs, Aykan Dormusoglu en Milan Brinkman. Op de bank zien we Luca van Ooijen, Maarten-Jan de Jong, Thijmen van der Vlist en Fabian Wyrwich. In de tweede helft mogen ze allemaal hun minuten maken.

Het is net alsof Sportclub Rijssen onder de indruk is van ambiance. En, hoewel we op kunstgras spelen, rolt de bal veelal niet zo hard als gedacht. Het gevolg is dat vele passes te zacht zijn en dus net niet aankomen. Het spel is daardoor wat onwennig. HSC kijkt het allemaal even aan en begint daarna met druk zetten. Iedereen die even aarzelt, wordt door 2 man ingesloten en dat leidt vrijwel altijd tot balverlies. Daar komt bij dat Sportclub vanwege de stress zelf niet in staat is het voetbal eenvoudig te houden en vaak kiest voor een moeilijke pass, die veelal een prooi is voor de HSC-manschappen. De gevolgen laten niet lang op zich wachten en net als Ajax moet er regelmatig opnieuw afgetrapt worden.

Waar Sportclub soms nog kan compenseren door hard te werken, is dat vandaag, onder de warme omstandigheden niet te doen. Of, zoals een van de spelers het verwoordde, "als je 1 sprint trekt, moet je 5 minuten bijkomen'. Dat zal overdreven zijn, maar tekenend is het wel. 8 Weken gedwongen winterstop en de vele afwezigen eisen hun tol.

In de analistentoren is het allemaal goed te volgen. Hoewel het ook daar warm is vanwege het glazen dak, is het met de deur open, uit te houden. Wat mij verraste is hoeveel je daar kunt horen. Opmerkingen van spelers, de scheidsrechter en de beide coaches zijn goed te volgen en het zicht op het spel is prima. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de foto's vanaf hier te maken. En, om eerlijk te zijn, daar is het minder geschikt voor. Maar als we toch een nieuwe tribune gaan bouwen.

Daarmee kunnen we de eerste onmogelijke wedstrijd afstrepen. Nog 2 te gaan en de eerste is FC Aramea volgende week thuis. Misschien wel het team met de beste spelers. Vanwege alle andere uitslagen spelen wij ondertussen voor de plekken vanaf 7.

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van Sportclub Rijssen