25 June 2019
  • Sportclub Rijssen JO13-1 wint de beker!

Sportclub Rijssen JO13-1 wint de beker! Vandaag was het dan zover. De dag van de bekerfinale JO13 in Varsseveld. Toen deze datum bekend was gingen de Meer hierover
  • JO15 verliest in Wesepe

JO15 verliest in Wesepe Vandaag spelen we in en tegen Wesepe. Opnieuw een team dat wij nog niet eerder troffen en slechts 1 plek Meer hierover
  • SC Rijssen JO15 - OZC JO15-3

SC Rijssen JO15 - OZC JO15-3 De laatste wedstrijd zit er op en om het compleet te maken ook nog een verslag van de matige vertoning Meer hierover
  • DAVO JO15-1 - Sportclub Rijssen JO15-1

DAVO JO15-1 - Sportclub Rijssen JO15-1 Na de goede start tegen Excelsior spelen we vandaag, de uitgestelde wedstrijd, tegen DAVO. Om precies te zijn dvv DAVO Meer hierover
  • JO15 speelt laatste wedstrijd gelijk tegen RKSV

JO15 speelt laatste wedstrijd gelijk tegen RKSV Het weer en het veld zijn deze week goed en er zijn volgende week geen moeilijke proefwerken, dus de wedstrijd Meer hierover
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vandaag was het dan zover. De dag van de bekerfinale JO13 in Varsseveld. Toen deze datum bekend was gingen de raderen draaien bij de leiding en in no time was er in samenwerking met bestuur, Supporters Vereniging en TC Jeugd een bus geregeld. Mooi dat dat kan.

De wedstrijd begon reeds om half 10, dus het was op tijd vertrekken. En dat werd dus half acht. Het was wel vroeg, maar gezien de warme weersvoorspelling ook weer niet echt verkeerd. De stemming in de bus was positief en volgens de motivatie speech van Rohald gaat de beker mee naar Rijssen... dat was dus vooraf ook al bekend... Aankomst op Sportpark Oberink te Varsseveld om half negen. Ruim op tijd voor het team om zich voor te bereiden op deze belangrijke match.

De wedstrijd speelt zich af op veld 5, maar dit is zeker niet het minste veld. Onze video-analist Jan Nijkamp had vooraf om een stellage/verhoging gevraag en deze was er ook neergezet! Grote dank aan de organisatie! Om iets voor half elf begon de wedstrijd. Gade geslagen door een kleine 100! Supporters vanuit Rijssen begonnen onze jongens ietwat nerveus aan de wedstrijd. De tegenstander Grol had in het begin het meeste balbezit maar tot echte kansen leidde dit niet. Sportclub kwam geleidelijk beter in de wedstrijd maar ook onze voorwaartsen konden geen echte kansen creëren en derhalve werd met een 0-0 de eerste helft afgesloten.

In de tweede helft had Sportclub duidelijk de schroom van zich afgegooid en speelde het meer vrijuit. Ze kwamen ook meer aan opbouwen toe maar echte kansen bleven aan beide kanten uit. In de 20e minuut een aanval van Sportclub. Spits Melvin geeft breed aan Thomas Baan en die schiet diagonaal de eerste treffer binnen! Grote ontlading bij alles wat van uit Rijssen is meegereisd, we staan met 0-1 voor!

Vanaf dat moment lijkt er iets geknakt bij Grol en neemt het vertrouwen bij onze boys alleen maar toe. De 0-2 lijkt dan ook in de maak, maar wordt net naast gelopen. Dan toch (voor het publiek) een hachelijk moment... vasthouden binnen de zestien... het lijkt op een duidelijke penalty, maar de scheidsrechter ziet er zelfs geen overtreding in, dus gewoon door voetballen. Komen we goed weg. Onze verdediging staat verder als een huis en Grol lijkt de moed te hebben opgegegeven. Ongeveer 10 minuten voor tijd is het Sandro van Oijen die vanaf links naar binnen draait en zoals Arjen Robben dat ook kan, de bal met links langs de keeper krult en de stand op 0-2 brengt. We zitten op rozen!

De leiding maant de spelers tot kalmte en scherpte, maar het publiek weet het nu al zeker..die beker is voor ons! Grol probeert het nog wel maar Sportclub heeft de zaken goed voor elkaar. Er komt niets meer doorheen en als de goed leidende scheidsrechter na vijf minuten blessuretijd affluit volgt er een grote ontlading vanuit het Rijssense Kamp. DE BEKER IS BINNEN!!! Een unieke gebeurtenis binnen Sportclub Rijssen!

Zoals in het huidige tijdperk gebruikelijk wordt alles via camera vastgelegde en in no time gedeeld met de buitenwereld. Wat verder volgt is een mooie huldiging en vele foto's en video's. Daarna even de tijd om een drankje te doen en de wedstrijd na te analyseren.

Dan met z'n allen de bus weer in voor de terugreis. Wederom een toeristische route maar uiteindelijk weer terug op de Koerbelt voor een geweldig ontvangst aldaar. Namens het bestuur een hapje en een drankje in de kantine om daarna te gaan genieten van de Team-barbecue. Spelers, trainers en leiders van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning. Geniet ervan met z'n allen!

Foto's en video volgen later!!

Kampioen jo13 4

Kampioen jo13 3