26 June 2019

Vandaag dus de wedstrijd waar vanaf het begin van het seizoen naar uitgekeken werd. De wedstrijd die zou gaan om het kampioenschap, maar dat liep voor ons even even anders. Excelsior daarentegen kan nog kampioen worden en wij kunnen daar iets aan doen. Bovendien doen wij onszelf daarmee een heel groot plezier en niet alleen op de ranglijst.

Het is helder weer en op het hoofdveld van Excelsior is het in het zonnetje heerlijk. Dat zonnetje staat echter hinderlijk laag, waardoor de bal slecht te zien is. Gelukkig staan we na de toss aan de goede kant en spelen we de eerste helft met de zon in de rug.

Vanaf de aftrap is Sportclub de betere partij en dat leidt ertoe dat een groot deel van het spel zich op de helft van Excelsior afspeelt. Sportclub valt aan en zet bij balverlies druk. Diverse malen moet de doelman van Excelsior redding brengen. Aan de andere kant heeft de doelman nagenoeg niets te doen. Excelsior weet eigenlijk niet voorbij de 16m te komen. Dit ondanks dat Victor geblesseerd uitvalt. In de 25e minuut is het opnieuw Sportclub dat aanvalt en over links Arjen wegstuurt, die prima afrond en de 0-1 laat aantekenen. Dat is tevens de ruststand.

In de rust heeft Excelsior gewisseld en een duidelijk offensievere instelling. Bovendien spelen zij nu met de zon in de rug. Met lange ballen worden de spitsen gezocht, die onze verdedigers en doelman testen, waardoor er wat onzekerheid ontstaat. Excelsior weet in deze periode enkele malen van afstand op het doel te schieten en enkele hoekschoppen af te dwingen. Samen met het middenveld weten we de orde te herstellen en Excelsior van scoren af te houden. Aan de andere kant is het hetzelfde verhaal. Ook daar zijn er diverse kansen, maar ook wij weten het doel niet te treffen, zodat de eindstand hetzelfde is als de ruststand.

En daarmee heeft een prima spelend Sportclub in een spannende wedstrijd een mooi resultaat gehaald.