26 June 2019

Het weer en het veld zijn deze week goed en er zijn volgende week geen moeilijke proefwerken, dus de wedstrijd kan gespeeld worden. Alleen doet het er niet meer toe. In tegenstelling tot 19 november is RKSV, ongeacht de uitslag van deze wedstrijd, kampioen. Ze hoeven dus geen last meer te hebben van zenuwen, want ons trackrecord tegen koplopers is goed. En, omdat de laatste wedstrijd van het seizoen niet meer wordt gespeeld, zijn en blijven wij 4e. Ten minste als Sportlust van NEO weet te winnen, maar dat is niet echt een vraag. Blijft over dat het een derby is en er is niets leuker dan zo'n wedstrijd winnen. Bovendien heeft de doelman van RKSV dit seizoen bijna niets te doen gehad en dat is een open uitnodiging.

Na de aftrap is het RKSV dat het initiatief neemt en Sportclub direct onder druk zet. Dat leidde tot 2 mogelijkheden die net geen kans werden. Sportclub is gelijk wakker en neemt de eerst volgende aanval brutaal het heft in handen en scoort. Dat geeft een enorme boost en Sportclub zet door. Na een kwartier, waarin RKSV niet echt tot spelen weet te komen, valt de tweede. Dan is het de beurt aan RKSV, maar in dezelfde minuut is het Sportclub weer dat scoort. In de mindere periode van Sportclub die dan volgt weet RKSV twee keer te scoren. Eenmaal uit een perfect genomen vrije trap. Een bal die onhoudbaar precies in de rechter kruising terecht komt. En eenmaal uit een afstandschot die de linkerkruising raakt. Het gevolg is dat we met de stand 3-3 gaan rusten.

De tweede helft levert evenveel punten op. In een half uur is het eerst het RKSV dat weet te scoren. Dan wij weer. Dan RKSV weer. En wij weer. En zo wordt het 5-5. Een kwartier later is de wissel van Jorn warmgelopen en vindt Jorn tijd om met een laatste score de stand gelijk te trekken. Maar omdat hij de tel kwijt was, schiet hij Sportclub op voorsprong. En hoewel de bal met de hand werd meegenomen, is de laatste score voor RKSV, zodat dit enerverende potje eindigt in een onverwachte 6-6.

Daarmee zit de competitie er op en kunnen we terugkijken op een goed seizoen. De komende weken gaan we uitrusten en ons voorbereiden op de voorjaarscompetitie. Dat doen we vooral op een gezellige manier met crazy bingo, zaalvoetbal en bowlen.