16 September 2019

• Bentelo C2 - Sportclub Rijssen C1 (5-5)

Bentelo C2 - Sportclub Rijssen C1 (5-5) Na de korte winterstop hadden we woensdag onze eerste training afgewerkt en vandaag dus al de eerste wedstrijd. Meer hierover
  • Gebroeders Aalderink beste Dartkoppel!

Gebroeders Aalderink beste Dartkoppel! Zaterdagmiddag 9 januari was de kantine Van Sportclub goed gevuld met 35 koppels. De organisatie had maar liefst 8 banen Meer hierover
  • Paalmannetjes de beste!

Paalmannetjes de beste! Vrijdag 8 januari werd er bij Sportclub gestreden om de hoogste eer bij het darten. Wie mocht zich na afloop Meer hierover
  • Dart weekend bij Sportclub!

Dart weekend bij Sportclub! Inmiddels wordt er al 15 jaar gedart in de kantine van Sportclub Rijssen en aanstaand weekend is het alweer voor Meer hierover
  • Oefenwedstrijden Sportclub Rijssen 1 winterstop 2016

Oefenwedstrijden Sportclub Rijssen 1 winterstop 2016 Sportclub Rijssen 1 speelt in aanloop naar de tweede seizoenshelft een aantal oefenwedstrijden tijdens de winterstop Meer hierover

zaterdag 19 november

Vanmorgen moesten we in de regen aantreden tegen PH uit Almelo. Zij stonden 3 punten onder ons en bij winst zouden we ze afschudden en de onderste regionen verlaten. De tegenstander was er al mooi op tijd en aan de lengte te zien dachten we het wel even te klaren, de meesten waren 2 koppies kleiner. Hier de spelers ook op gewezen en met het nodige gif gingen we de wei in.

We waren zeker in het begin de bovenliggende partij maar die kleintjes van PH waren zeker niet bang om er wat fysieke strijd in te gooien en dat bracht ons toch van de wijs. Bij onze 2e corner gaf Thijmen zo,n effect aan de bal dat ie er gelijk in vloog 1-0. Onze aanval blijft goed druk zetten maar bij balverlies wordt er te luchtig gereageerd en PH is er dan met 4 of 5 man uit waardoor de verdediging weer alle tandjes bij moest zetten maar dit is niet eeuwig vol te houden 1-2. Bij weer een goede aanval scoort Thijmen zijn 2e door de bal hoog in het doel te tikken en zijn we terecht weer in evenwicht 2-2.  PH heeft wat gifkikkers in het team en die laten zien hoe het eigenlijk moet : met passie. Ze lopen ons er aan alle kanten af en zijn de baas en als onze keeper niet doortastend genoeg met de ballen omgaat kun je er op wachten en het gebeurt dan ook 2-3, dan is al het verdedigende werk helaas voor niets. Met deze stand gaan we rust in en met deze instelling gaan we het zeker niet omdraaien.

toch maar de keuze gemaakt om onze keeper te wisselen en de blije kreet die daarop volgde verbaasde ons als leiders nog het meest vandaag denk ik!

Afijn, de 2e helft dus een nieuwe keeper die zich tijdens de laatste training prima had gepresenteerd. We vielen weer fanatiek aan maar de ruimte tussen aanval en verdediging was veel te groot en elke bal die daar terecht kwam was voor PH die ook nog extra strijd in weegschaal gooiden en we lieten ons compleet van de wijs brengen, er werd her en der wat uitgedeeld en na een tijd was de eerste blessure een feit. Daar nog mee bezig zijnde gaat 1 van onze spelers over de scheef en tikt de tegenstander van achter neer dus wisselen want dat kan niet!.

Bij weer een aanval lopen we allemaal naar voren en als de keeper de bal toch onderschept lopen we te dromen en gaan 3 man van PH op ons doel af en spelen dit goed uit: keeper kansloos en dus 2-4.

PH is nog niet klaar en op felheid moeten we het gewoon afleggen. We lopen niet van de goal af en krijgen de bal daar dan ook niet weg en bij een scrimmage waar bij onze keeper zeker nog 2 keer goed redt is hij bij het 3e schot dan toch kansloos 2-5. We zullen echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen de laatste wedstrijden want we kunnen veel beter.