15 July 2019
 • Video en foto verslag Sportclub Rijssen JO13 Finale knvb district beker

  Sportclub Rijssen JO13 BEKER WINNAARS

  Meer hierover
 • JO13 bereikt FINALE van de beker!

  JO13 bereikt FINALE van de beker! Vanavond om half zes vertrokken we voor de ½ finale beker tegen BWO uit Hengelo. Deze ploeg staat hoog in Meer hierover
 • JO13 speelt 19 april in de halve finale beker

  JO13 speelt 19 april in de halve finale beker Onze JO13 heeft de afgelopen seizoenen al een aardige reputatie opgebouwd in het bekertoernooi. Daar waar deze wedstrijden doorgaans worden Meer hierover
 • JO13 wint en staat in halve finale van de beker!

  JO13 wint en staat in halve finale van de beker! Sportclub Rijssen JO13-1 – ATC´65 JO13-3 3-2 Vandaag een thuiswedstrijd in de beker tegen ATC uit Hengelo. Dit team had de Meer hierover
 • Foto verslag Sportclub Rijssen J013 - Heracles JO13

  Foto verslag Sportclub Rijssen J013 - Heracles JO13
        Meer hierover
 • 1
 • 2
 • 3

Vanavond om half zes vertrokken we voor de ½ finale beker tegen BWO uit Hengelo. Deze ploeg staat hoog in de 2e klasse waar wij het op dit moment erg moeilijk in hebben.

Vanaf het begin van de wedstrijd neemt BWO het initiatief en komt er aan hun linkerkant een paar keer gevaarlijk door maar tot scoren komen ze niet. In onze eerste aanval is het meteen raak een afstandsschot van 20 meter vliegt zo in het netje. Niet veel later de 2-0. Een steekpaas vanaf het middenveld en onze spits rond dit goed af. Vanaf dan nog meer druk op onze achterhoede en de linksbuiten van hun schiet de bal via de paal binnen. Met zijn allen proberen we de rust met een voorsprong te bereiken. We knokken voor elke meter maar kunnen niet voorkomen dat ze vlak voor rust de 2-2 maken.

De tweede helft willen wij opzoek naar de 3-2. Een goed spelend BWO wil dit ook. Wij krijgen nog een goede kans oog in oog met hun keeper maar deze pakt de bal. Aan de andere kant komen we een paar keer goed weg. Onze verdediging staat als een huis en als ook nog twee keer de paal ons redt kunnen wij ons opmaken voor de penalty´s.

De spannende penaltyserie wordt dit keer door ons gewonnen. We blijven cool voor de goal en de ballen gaan erin. Ook onze keeper heeft nog een goede safe en we kunnen op opmaken voor de FINALE.

Jongens opnieuw een fantastische prestatie met zijn allen. Veel succes in de FINALE. We gaan ervoor.

 

Sportclub Rijssen JO13-1 – ATC´65 JO13-3 3-2

Vandaag een thuiswedstrijd in de beker tegen ATC uit Hengelo. Dit team had de vorige bekerwedstrijd van onze kampioen met 3-0 gewonnen. Dus wij verwachten al een sterke tegenstander. Onze jongens waren dan ook tijdens de warming-up al aardig onder de indruk van hun. Stuk voor stuk spelers die een kop groter waren. In de wedstrijdbespreking werd dan ook aangegeven dat we moeten proberen te voetballen.

Vanaf het begin van de wedstrijd zaten wij erboven op als hun in balbezit waren. Al hoewel ATC veelal balbezit had, kregen wij een aantal goede mogelijkheden. Vanaf de linkerkant kwamen we een paar keer gevaarlijk uit. Eerste een voorzet waar we net een teenlengte te kort kwamen. Even later stond onze linkshalf oog in oog met de keeper maar de keeper reageerde goed en voorkwam een tegentreffer. 

Vanaf dat moment werd ATC sterker. Het spel speelde zich steeds meer af op onze helft en ze creëerden een aantal hoekschoppen waarbij het rommelig werd voor ons doel maar tot echte kansen kwamen ze niet. Wij bleven er steeds gevaarlijk uit komen. Kort voor rust een lange bal en waarbij onze spits op snelheid de laatste man en keeper passeerde en de verdiende 1-0 maakten. 

De tweede helft wilden we proberen de 1-0 vast te houden. We hadden dan ook een stormend ATC verwacht na de thee. Dit was niet het geval en wij namen steeds meer het initiatief. De 2-0 viel dan ook uit een cornerbal waarbij de bal bij de tweede paal in een keer uit te lucht werd genomen en snoeihard het doel in werd gejaagd. Niet veel later de 3-0 vanuit een voorzet en onze spits schoot raak. Waarschijnlijk dachten we dat we de overwinning al binnen hadden. ATC ging alles of niet spelen en door een afstandsschot werd de 3-1 gemaakt. Even later kregen we ook nog de 3-2 tegen door balverlies op het middenveld. Het werd nog even spannend maar gelukkig voor ons floot de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal en werd de overwinning gevierd. Op naar de halve finale van de beker.  

Gezien het aantal kansen en het wedstrijdbeeld een dik verdiende overwinning al had de uitslag hoger uit kunnen vallen. Vandaag onder toeziend oog van de vele toeschouwers weer een ploeg gezien die voor elkaar wil knokken en ook nog leuk voetbal speelt. Volgende week weer competitie uit naar Juventa.

 

Onze JO13 heeft de afgelopen seizoenen al een aardige reputatie opgebouwd in het bekertoernooi.  Daar waar deze wedstrijden doorgaans worden gezien en benut als oefenwedstrijden in de voorbereiding, weet dit team als een paar seizoenen achtereen een aantal rondes verder te komen.

En ook dit jaar wist het team door te dringen tot de halve finale!  Op dinsdag en donderdag worden ze getraind door William Witten en Tim Bouwhuis en op zaterdag bestaat de technische staf uit Berto Peters, Rohald de Jong en Hennie Ruiter.

Het tot dusver succesvolle bekeravontuur werd op 30 augustus vorig jaar begonnen met een overwinning in Wierden bij SVZW. Achtereen volgens werden ook de Zweef en Vroomshoopse Boys met ruime cijfers verslagen. Als koploper in de poule ga je door naar de knock-out fase. 

In de 8ste finale werden ze gekoppeld aan NEO uit Borne. Het werd een perfecte en spannende bekerwedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd met  5-3.

 In de kwartfinale moesten ze aantreden tegen ATC’65. Een sterke tegenstander die we ook in de competitie nog gaan tegenkomen. In de competitie staan ze strak bovenaan maar tijdens het bekerduel wisten we ze toch met 3-2 te verrassen!

En nu dus de halve finale tegen BWO uit Hengelo. Op woensdag 19 april staat deze uitwedstrijd op het programma. De aanvang is om 18.30 uur op sportpark De Noork.

Steun de jongens in hun strijd en kom ze aanmoedigen!!