14 October 2019

Trainer Julian op den Dries had deze middag de luxe van een compleet fitte selectie en ook Jordy Schreurs was weer terug van een schorsing.

Om klokslag half drie floot scheidsrechter Hulsmeijers voor het begin van de wedstrijd en nog voordat de meeste toeschouwers dit in de gaten het in de gaten hadden lag de bal al in het net bij Daarlerveen. Ronny Grobben stuurt Nick Bruggeman weg op rechts en die zet heel scherp voor. De daarlerveense keeper weet de bal nog te beroeren maar doet dit dusdanig dat het leer voor de rechterpantofel van Maxiem van Straaten komt en haalt kiezelhard uit zodat de keeper nu wel kansloos is. Een bliksemstart van Sportclub kun je wel stellen en aan de houding van de spelers te zien wilden ze het hier ook niet bij laten.

En het was ook inderdaad Sportclub wat de klok sloeg. Kansen voor Jordy, Maxiem en Glen maar het duurde toch nog tot de 25e minuut alvorens er weer gescoord werd. Een voorbeeld vanuit de training. Een strakke inspeelpass van Glen den Drijver op Nick Bruggeman die op zijn beurt de bal weer terugkaatst naar Glen die op volle snelheid ligt en van dichtbij op mirakuleuze wijze de keeper verschalkt en de 2-0 laat aantekenen.

In de 31e minuut is het weer Nick Bruggeman met een prachtige pass op links naar Glen die twee man op snelheid passert en waar idereen een schot verwacht geeft Glen onzelfzuchtig goed af op de gehaal vrijstaande Jordy Schreurs die niet faalt en de 3-0 op het scorebord zet.

Direct na de aftrap is Sportclub er even niet met de gedachten bij en is het spits Maneschijn van Daarlerveen die wel een tandje bijzet en medespeler Van de Berg aan het werk zet. Die kapt de bal naar binnen en schiet heel trefzeker en onhoudbaar binnen. Met een stand van  3 – 1 gaan beide teams de rust in.

In het begin van de tweede helft is Sportclub even de regie kwijt maar na zo’n kleine 15 minuten begint het weer te lopen aan Rijssense zijde. Sportclub krijgt weer grip op het spel  en neemt bezit van het middenveld waar Dirk Oosthoek met een goede pass binnendoor Jordy Schreurs bereikt en deze loopt met de bal het strafschopgebied binnen en plaatst de bal zuiver in de linker benedenhoek 4-1. Ondertusen wordt er druk gewisseld en verlaten Grobben, Witten en Nijkamp het veld voor Theijink, Roessink en de 16 jarige B-speler Arno ter Haar. Het zal trainer Op den Dries een fijn gevoel hebben gegeven dat het spel niet minder wordt met deze jongelingen maar wel nog brutaler en impulsiever. Invaller Roessink veroverd de bal van een tegenstander en stuurt op rechts Oosthoek weg die op zijn beurt strak en hard voorgeeft. Glen staat op de juiste plaats en hoeft de bal alleen maar binnen te tikken voor de 5-1. Niet veel later een soortgelijke situatie als wederom Oosthoek voorgeeft staat ditmaal Nick Bruggeman op de juiste plaats voor de 6-1. En in de voorlaatste  minuut kan de score nog hoger worden als wederom Oosthoek voorgeeft vanaf rechts. Schreurs wil de bal binnen schieten maar wordt van achteren neergehaald en krijgt daarma een strafschop. Nick Bruggeman is de aangewezen man en met deze tussenstand durfde hij wel iets bijzonders te proberen. A la Panenka in de finale van de Europa Cup stift de bal mooi over de doelman heen en bepaalt daarmee de eindstand op 7-1.

Klik hier voor foto`s