14 October 2019

Op een zonovergoten Sportpark De Koerbelt moest de hoofdmacht van Sportclub Rijssen aantreden voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het altijd lastige DRC’12 uit Almelo.

Trainer Julian op den Dries had wederom de beschikking over een voltallige selectie en toen scheidsrechter Marschalk om half drie floot voor het begin ontspon zich vanaf het begin een leuke wedstrijd met goede aanvallen van beide teams die er deze middag nog wel voor gingen want er was voor beide teams nog een kleine kans op de derde periode titel.

In de vierde minuut was er de voorsprong voor Sportclub. Een diepe pass waar Nick Bruggeman er met de snelheid van een hazewind erachteraan ging en William Witten vervolgens op maat bediende. Die was niet zelfzuchtig en zette met een strakke bal Jordy Schreurs alleen voor de keeper en die zorgde voor de 1-0. Met deze treffer werd DRC’12 wakker gemaakt en namen ze de regie in handen. In de 12e minuut kwam DRC’12 op gelijke hoogte door een doelpunt van Goksu die uit een snelle counter scoorde. Niet veel later een goede kans voor Sportclub maar Nick Bruggeman wist de doelman niet te passeren. Na 25 minuten een gedwongen wissen bij Sportclub. Bastiaan Nijland komt met zijn hoofd in botsing tijdens een duel en moet aangeslagen en behoorlijk bloedend het veld verlaten voor Rick Aalderink. Vlak voor rust komt DRC’12 op een 1-2 voorsprong als Sportclub niet goed uitverdedigd en DRC’12 speler Akpinar de geboden kans benut.

In de tweede helft een goed spelend Sportclub, maar het is DRC’12 dat weet te scoren via Vieira die een lange run besluit met de 1-3 te scoren. Hiermee leek de wedstrijd beslist. Sportclub geloofde het wel en in de 80e minuut werd Jarno Nijkamp gewisseld. Een emotionele wissel voor deze steun en toeverlaat die na 17 jaar selectie en eerste elftal speler afscheid neemt van de groep. Onder applaus en het geknetter van vuurwerk verlaat hij het veld voor de jeugd van de toekomst. De 16-jarige Arno ter Haar neemt zijn plaats in de verdediging in. Vlak voor het eindsignaal weet DRC’12 nog de 1-4 te scoren maar dat is voor de statistieken.
Na het laatste fluitsignaal namen de selectie en de toeschouwers ook met luid applaus afscheid van trainer Julian op den Dries die de Sportclub Rijssen na 5 jaar als hoofdtrainer verlaat en volgend seizoen bij Sportclub Daarle aan de slag gaat.

Vanaf deze plaats de felicitaties voor kampioen SVVN en wij wensen ze veel succes in de derde klasse. Tevens proficiat voor de periode kampioenen DKB’44 , Rijssen Vooruit en DRC’2012.