26 June 2019

Na de wedstrijden tegen de topteams komt Sportclub Rijssen nu tegenstanders tegen waartegen ze een kans maken, mits de selectie compleet is.  Helaas had trainer Folkert Velten ook deze middag personele problemen en moest hij puzzelen om een goed elftal in de wei te krijgen. Maar met William Witten terug van een schorsing en Maxim van Straaten op de mid-mid positie, Glenn den Drijver midvoor en Lahdo Yousef aan de rechter buitenkant stond er toch een elftal met mogelijkheden.

Met een vertraging van een half uur omdat de administratieve werkzaamheden nog niet waren afgerond kon scheidsrechter B.B.G. ten Berge om precies 15.00 uur fluiten voor het begin. Een begin dat vol verrassingen zat. We zagen een Sportclub dat als een duveltje uit een doosje in de aanval ging. Lahdo had geschiedenis kunnen schrijven, want na precies 32 seconden stond hij oog in oog met de keeper van BZSV. Hij tikte de bal helaas net naast. Een 50 tal seconden later was het Maxim die een uitstekende voorzet van Lahdo net naast het doel kopte. In de 13e minuut was het Sportclub die weer in de aanval was. In een scrimmage voor het doel van BZSV was het uiteindelijk Maxim die een goede splijtende aanval afrondde met een striemend schot. De keeper van BZSV kreeg daarbij concurrentie van een eigen speler Hulleman die de bal met hand stopte en daarvoor rood ontving. Dirk Oosthoek melde zich voor de strafschop en plaatste de bal tegen de buitenkant paal. Toch bleef Sportclub voetballen waardoor er kansen ontstonden. Uit één van die kansen volgde de 0-1. Opnieuw een scrimmage voor het doel van BZSV, maar ditmaal gaf Maxim de doelman met een verwoestende uithaal geen kans. Na de 40e minuut nam William de doeltrap tweemaal verkeerd, waarvoor hij geel kreeg wegens tijdrekken. Toen hij voor de derde keer al mopperend de bal wilde nemen, gaf hij nog een keer commentaar op de scheids, die daarop direct rood gaf. En daarmee was het voordeel van Sportclub weg. Rust 0-1.

Na de rust kwamen de beide tientallen ongewijzigd het veld op. Het was Sportclub die van meet af aan weer het initiatief nam. Op rechts was het Evan Aalderink die een lange rush maakte, maar op een gegeven moment de bal kwijt raakte en verbaast achterbleef op de helft van BZSV. BZSV kwam er vervolgens snel uit en verraste de hele verdediging van Sportclub inclusief Ronny  Nijland. Het was Joey Snijders die de bal binnen schoof na een lange rush dwars door het midden 1-1. Even later was het Maxim die een vrije schop mocht nemen op zo’n 18 meter van het doel. Dit schot kon de doelman maar net uit de hoek halen en tot corner verwerken. Na 63 minuten spelen een aanval van BZSV op rechts. Een scherpe voorzet en opnieuw was het Joey Snijders die met een goed geplaatste kopstoot de 2-1 liet aantekenen. Sportclub bleef niet bij de pakken neerzitten en begon aan een offensief dat moest resulteren in de gelijkmaker. Echter deze kansen werden niet benut. De eindfase van de wedstrijd was grimmig. Links en rechts werd er behoorlijk uitgedeeld. In de 89e minuut vond de scheidsrechter het welletjes. Hij gaf Ronny Grobben geel. Een paar seconden later een speler van BZSV rood voor een smerige overtreding. En daarna nog een keer geel voor een verdediger van BZSV. Helaas bleef de gelijkmaker uit.

Na 95 minuten spelen was deze wedstrijd er een met twee gezichten. Sportclub had een goede eerste helft en kon de wedstrijd in 15 minuten beslissen. Het goede spel konden ze in de tweede helft niet vasthouden. Het vergat te voetballen en kon derhalve met een terechte nederlaag naar huis.

Sportclub Rijssen:

Uit: Glenn den Drijver