26 June 2019

Vandaag werd er gevoetbald bij en tegen avc Heracles. De wedstrijd was gelukkig verplaatst van 16.30 naar 14.30,

zodat we na de tijd gewoon een wedstrijdbespreking kunnen houden in onze kantine. Helaas was men in Almelo vergeten om de scheidsrechter op de hoogte te stellen van de gewijzigde aanvangstijd. Terwijl er aan de ene zijde van het sportpark naarstig werd gezocht naar een man met een zwart pak, werd er aan de andere kant gediscussieerd over op welk veld er gespeeld moest worden. Het nagelnieuwe kunstgrasveld of de weide achter de historische tribune die was voorzien van lijnen en doelen.

heracles scr3 smal

De keuze viel uiteraard op het laatste. Toen na enig zoekwerk iemand gevonden was die bereid was om de wedstrijd te leiden konden we om 14.50 uur alsnog beginnen aan ons wekelijkse uurtje vertier. Van meet af aan werd er lekker gecombineerd en al na een minuut of 5 was het Wim die de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Hoewel het veldoverwicht overweldigend was waren de 100% kansen best spaarzaam. Toch was de ruststand 0-3 door 2x Rick op aangeven van Andre. In de rust werd de kleedkamer opgezocht voor een lekkere bak thee, maar ook de kantinejuffrouw bleek niet op de hoogte van de gewijzigde aanvangstijd, zodat we het moesten doen met een peptalk van Michel. Het effect hiervan bleef niet uit, het eerste kwartier na rust werd er belabberd gevoetbald en Heracles kwam zelfs een aantal keren gevaarlijk naar voren. Detail daarbij is dat de scheidsrechter van de eerste helft zijn zwarte shirt na de rust had ingeruild voor een wedstrijdtenue, de grensrechter had de fluit onder zijnSportclub Rijssen  pet vandaan getoverd en leidde de tweede helft. Op zowel de leidsman van de eerste als de tweede helft was overigens niks aan te merken. Helaas voor Jeffrey heeft hij vandaag zijn nieuwe handschoenen weer niet kunnen testen. Het laatste half uur ging de turbo er even op en de doelpunten volgden elkaar in hoog tempo op. Met nog enkele minuten op de klok vond de scheidsrechter het wel welletjes en blies hij het sprookje uit bij 0-10. Doelpuntenmakers: 5x Wim, 3x Rick, Andre en Tim Bouwhuis. Volgende week thuis tegen DES, komt dat zien!!!