16 September 2019

Na 2 zaterdagen op rij tegen een Nijverdalse tegenstander te hebben gevoetbald mochten we op deze mooie lentedag het 4e van Juventa uit Wierden ontvangen.

Aan de uitwedstrijd heeft niet iedereen goede herinneringen, gelukkig is Michel weer zo goed als hersteld van zijn flikflak in Wierden. Omdat het rijtje geblesseerden inmiddels net zo groot is als het aantal fitte spelers was het weer een hele toer om de selectie compleet te krijgen. Tot overmaat van ramp moest Pipo Arie ook nog met het eerste mee naar Balkbrug. Maar met Uri, Jan, Richard en Han er bij was het toch weer gelukt om een representatief elftal in de been te krijgen. Het 4e elftal is het weekend naar Engeland om te kijken of ze met links wel tot scoren weten te komen, dus had het 3e besloten om er maar een oude Engelse voetbalwijsheid in te gooien: 'Never change the winning team'. Dus waren de toeschouwers er deze week getuige van dat uw reporter voor de tweede week op rij in de basis startte. Hoewel de toeschouwers redelijk snel van de schrik bekomen waren duurde dat voor het bezoekende Juventa wat langer. De verdediging van Juventa was dusdanig onder de indruk dat ze bij de eerste de beste aanval van Sportclub zelf de bal in de verre hoek achter de doelman werkten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat uw reporter hier geen enkele rol in had en dat dit vooral kwam door goed doorjagen van Matthijs. Het voetbal van Sportclubzijde was niet heel denderend deze middag, maar gelukkig is onze doelman in wereldvorm. De ruim 20kg die Jeffrey inmiddels kwijt is hebben zeker geen negatieve invloed op zijn prestaties op het veld. Hulde! Wat dat betreft is het een voordeel dat we tegelijk voetballen met het eerste en dat de trainer dus nooit komt kijken. Aan de andere kant van het veld was Michel ter Harmsel wel succesvol, het is nog steeds onduidelijk hoe, maar op één of andere manier wist hij een prima voorzet van Matthijs over de doelman te lobben. 2-0 was tevens de ruststand.

Na de rust probeerde Sportclub vooral de wedstrijd lekker uit te spelen. Het balletje breed werd veelvuldig gehanteerd, dat Jorn Peters al naar 15 minuten spelen in de 2e helft aan zijn vader vroeg hoe lang het nog duurde is wel tekenend voor het attractieniveau van deze wedstrijd. Af en toe kwam er nog een opleving van Sportclub, zo gaf Wim een voortreffelijke diepe bal op Bjorn, die was op zijn beurt blij dat Arnold hem achterop kwam en hij gaf met een mooie hakbal Arnold de gelegenheid om de resterende 30 meter naar het doel te sprinten. Toch was Sportclub nog een derde keer succesvol deze middag. Matthijs gaf een prima bal op André, die was op zijn beurt niet zelfzuchtig en gaf Arnold de kans om de 0-3 binnen te schieten. Die liet zich deze kans niet ontnemen en pegelde bal in de kruising. Enkele minuten later dacht Michel Bruggink dat hij ook wel zo hard kon schieten als Arnold. Dat klopte in zekere zin ook wel, echter deze bal zijn ze nog steeds aan het zoeken. Vanaf heden wordt dan ook voorgesteld om het principe te hanteren dat op trainingen wordt gehanteerd: Zelf halen! De bij alledrie de doelpunten betrokken Matthijs had dit kennelijk ook opgevangen en bij de eerst volgende uitbal sprong hij als een ware hinde over de bording om de bal te bezorgen bij de ingooiende man van Juventa. Nadat de ingevallen Uri geblesseerd het veld moest verlaten moest Arjan, na eerste een uur gebackt te hebben, zijn kunsten de laatste minuten laten zien in de spits. Dit ging hem nog redelijk af. Als een waar slangenmens slalomde hij door de verdediging van Juventa, zodat er zelfs al wordt gesproken van de zwarte cobra. Als hij dat vanavond ook doet, dan kan hij de tapas gerust overslaan. Zowel aan de zijde van Sportclub als de zijde van Juventa werd er echter niet meer gescoord, zodat de eindstand als 0-3 in de boeken gaat. Volgende week spelen we uit tegen NEO, maar eens kijken of we dan wat punten kunnen meenemen uit Borne.

Klik hier voor foto`s