26 June 2019

Vandaag stond het 1e hoofdstuk van de Excelsior '31 triologie op het programma. Het 9e elftal van onze buren kwam deze middag op bezoek. Omdat het 4e zichzelf belangrijker voelt dan andere teams had de wedstrijdsecretaris besloten dat zij op het hoofdveld voetbalden en werd onze wedstrijd afgewikkeld op het 2e veld. De kwaliteit hiervan is (zolang er op het hoofdveld geen kunstgras ligt) echter vele malen beter dan het hoofdveld dus dat was deze middag keer niet in ons nadeel. Sinds deze week is grensrechter Arie Willems ook aangesloten op het gemeenteriool. Het schijnt dat hij de afgelopen 10 jaar in de kruipruimte heeft gescheten. Onze tegenstander van vandaag zou zeggen:'Dat doet die Gierkeatels!'

Onder leiding van Martijn Bruins werd er om stipt half 3 afgetrapt en van meet af aan was al duidelijk dat het deze middag geen 'walk-over' zou worden. Wim had deze middag een positie op de bank afgedwongen ten koste van André. Hoewel het ten opzichte van Wim enkele kilo's en meters scheelt wist het duo Harbers / Dannenberg dit vlekkeloos op de vangen de 1e helft. Het spel ging snel over en weer en hoewel er aan beide kanten best enige kansen waren te bespeuren gingen we toch met de 'brilstand' aan de thee. Ook na rust bleef het spel beide kanten op gaan. Maar door een onoplettendheid bij Sportclub was het Excelsior dag op voorsprong wist te komen: 0-1. Sportclub ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de linker van Tim B en die krulde de bal als een ware Ceulemans in de kruising!! Daarmee was ook direct onomstotelijk dat het voor iedereen beter is dat Tim voortaan op vrijdag met een colaatje thuis op de bank blijft. Niet lang na de 1-1 was het André die voortreffelijk door wist te stoten in het vijandelijke 16 meter gebied. Een uitgestoken been van de Excelsior defensie was voor hem genoeg voor een duik naar de grond en vooral de 'aaaahhhh', was voor de arbiter de aanleiding om de bal op de stip te leggen. Vanaf elf meter was het Andre zelf die de bal foutloos achter de doelman wist te leggen: 2-1. Excelsior liet wederom zien dat het niet van plan was om puntloos te vertrekken van deze kant van de Koerbelt en het ging druk op zoek naar de gelijkmaker. Op de counter was het echter Wim die oog-in-oog met de doelman overzicht wist te bewaren. Hij lepelde de bal richting de 2e paal waar 'neefje' Tim de bal binnen kon koppen en daarmee de eindstand wist te bepalen op 3-1. Daarmee zijn de eerste 3 punten in de Exceliortriologie een feit. Volgende week maar eens kijken of we hier tegen het 13e een vervolg aan kunnen geven.
Fijn weekend en tot volgende week!