16 September 2019

Op de dag dat Sinterklaas met zijn gekleurde helpers voet aan wal zet in Nederland kwam bij ons PH 9 uit Almelo op visite. Een PH-waarde van 9 staat voor een licht basische oplossing. Licht was de tegenstander in vergelijking met de kiloknallers van ons zeker en ook aan de basis deden ze van alles. Op het moment dat de meesten van ons nog thuis aan het zoeken waren waar de voetbalschoenen vorige week gedumpt zijn, stonden de 11 van PH al in de wei om de spiertjes op te warmen.

Dat bleek vanmiddag niet helemaal nodig. Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was stond de uitslag al vast. Letterlijk in dit geval! Toen rond 14.35 uur de pushberichten binnenkwamen dat de uitslag bij Sportclub Rijssen 3 - PH 9 3-5 was, was de link na het tweede elftal al snel gelegd. Het bleek dat zowel de scheidsrechter als de beide leiders na anderhalf uur buiten dusdanig verkleumd waren dat ze niet door hadden dat ze de verkeerde wedstrijd in Sportlink aan het invullen waren.......

Desondanks werd er op het veld gewoon gevoetbald en daar bleef de stand tot de pauze 0-0. Hoewel Sportclub wel een licht veldoverwicht had wist het dit niet om te zetten in doelpunten. In de rust werden de noodzakelijke personele wisselingen doorgevoerd en met Wim erbij in de voorhoede was het binnen enkele minuten 2-0 na doelpunten van Wim en André. Goeie wissel coach!! PH probeerde nog wel wat terug te doen, maar de pas verjaarde Jeffrey was niet van plan om iets weg te geven vanmiddag. En nadat André (na een prachtige assist van Wim) de 3-0 op het scorebord had gezet was het verzet definitief gebroken. Net als bij de sinterklaasintocht gebeurde er verder weinig opmerkelijks. Omdat we de tweede helft iets eerder waren begonnen konden we ook iets eerder aan de derde helft beginnen. Een kwestie van prioriteiten stellen heet dat, hè André?

Met een beetje geluk weet Hendry deze week de 5 (schriftelijke) tegendoelpunten uit Sportlink te poetsen, zodat we volgende week met 20 punten op pad kunnen naar Hellendoorn om het daar op te nemen tegen het 6e van de plaatselijke v.v.