19 April 2019

Deze koude zaterdag mochten we aantreden tegen de nr 2 uit de competitie; de rooin 12. Een team waar we 2 seizoenen geleden nog met gemak van hadden gewonnen (2 keer) had zich in de zomer flink versterkt met een aantal jonge spelers. We wisten dus al voor de wedstrijd dat het wel eens een pittige wedstrijd kon worden, en dit bleek.

De rooin hadden inderdaad een aantal goed voetballende jongens opgehaald uit de A1 en hier kregen wij geen grip op. We konden eigenlijk alleen het fysiek duel aangaan en zo proberen hun gek te krijgen. En dit lukte ook aardig. De eerste grote kans was voor ons, maar werd netjes overgeschoten door Ruud. Toen de rust naderde ging het alsnog fout. Hun mid-mid dribbelde langs 5 man heen en met een beheerst wippertje verschalkte hij Reinier. 1-0 achter en 3 minuten laten was het ook 3-0. Acties die je niet vaak ziet in de 6e klasse.

In de rust moesten we noodgedwongen een paar wissels doorvoeren. Bennie had last van zijn bovenbeen en moest de strijd staken. Jon kwam ook weer het veld in nadat de lenzen waren opgehaald. Voor de 3e week op rij was hij namelijk de lenzen vergeten in de doen. Nadat zijn bril in 2-en was geschoten moest zijn vriendin toch snel langs huis. Maargoed dat ze er was, want Jon was vandaag in vorm. De goede spits van de rooin had weinig te vertellen.

We waren na de rust er bang voor dat de rooin over ons heen zouden walsen en hadden afgesproken dat het met 6-0 wel goed was en dat wij netjes zouden voetballen. Echter was deze afspraak in beide gevallen niet nodig. Wij hadden de 2e helft het betere van het spel vooral door een goed spelende Tom die de linksback helemaal zoek speelde. Hij had hierbij ook nog een puike voorzet die door van Eden netjes werd binnen gekopt. 3-1. Vooral Sprakel was hier erg blij mee. Zou het dan toch kunnen om te stunten? Helaas na de 3-1 en nog een paar kleine kansen was de pijp leeg. Meegestreden waren we en de Rooin kwamen weer beter in de wedstrijd. Uiteindelijk werd het nog 4-1 en 5-1 en toen vond de goede leidende scheids Meenks het wel mooi geweest. Vandaag helaas een te sterke tegenstander getroffen die spelers heeft die niet in de 6e klasse horen.

Hierna mochten we gaan douchen/baden onder de tribune. Je kon duidelijk merken dat dit gebouwd was door Goosen-te-Pas-bouw in combinatie met Akor. Normaliter hoort het water niet de kleedkamer in de lopen, maar naar het putje. Volgende keer hier ff rekening mee houden.

In de kantine van de rooin was het groot feest in oktoberfest stijl. Helaas waren de plekken bezet. Dan maar de eigen kantine bezoeken wat ook geen straf is. Patrick had gezorgt voor de kippenpoten van Bram omdat hij te laat was. Iets te lang doorgefeest bij Heutink. Ik stel bij deze ook in, als je te laat bent zonder geldige reden (dit wordt beslist door de leiding) moet je kippenpoten trakteren. De zogenoemnde betsy-rule.

Volgende week staat Des 5 om 14:30 uur op het programma. Kunnen we dan wel stunten?