25 June 2019

Vandaag stond de wedstrijd tegen DES 5 op het program, tijd voor wraak tegen deze Nijverdalse stam. 2 Weken geleden werd er nog met 5-2 verloren, nee dat kon ons niet bekoren. Dus werd donderdag de opstelling al gesmeed, tijdens het maken van de muziekinstallatie voor in de keet. Konden we het goede spel doorzetten van tegen RV, want dan wisten we: de 3 punten gaan met ons mee!

Om exact half 3 werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd, en al naar 10 minuten was het Sportclub die de wedstrijd met 2-0 leidt. The Beast was ook vandaag weer in vorm, wordt het misschien niet eens tijd voor een ander platform. Gelukkig staat hij nog bij ons in de spits, en verzorgt hij na de tijd de nodige tophits. Voor iedereen het in de gaten had stond het ook al 0-4, maar we waren vooral tevreden over de manier. Achterin zat iedereen strak op man, dat was al vanaf de eerste minuut ons plan. Ook fijn was het om de keeper is voor zijn goal te zien staan, nee, niks kon hem ontgaan. Met Nijkramp op goal en dan maar eentje tegen, dit is voor de verdediging toch echt wel een zegen.

In de rust weer de nodige wisselingen, de gelde voor alle afdelingen. Na 5 minuten werd Jon maar gauw weer naar achteren geroepen, om weer de bal bij de tegenstanders weg te snoepen. Helaas hadden we toen al een tegentreffer moeten toestaan, maar we lieten ons niet uit het veld slaan. De scheids probeerde zijn uiterste best te doen om het ons moeilijk te maken, maar zelfs hij kon ons team niet kraken. Ondanks een waren stormloop van Des, kregen wij met het eindsignaal het succes. De 3 punten in de pocket mee naar Rijssen, wat kun je dan als leiding nog meer eisen.

Nu gaan we de winterstop weer in, hopelijk daarna hebben we nog meer zin. Velen geblesseerden verwachten we weer terug, ook al gaat het bij sommigen nog een beetje stug. Het linkerrijtje is onze doelstelling, plek 6 is bij deze dan ook mijn voorspelling.